Gözler Bahreyn GP'sinde

Güncelleme Tarihi:

Gözler Bahreyn GPsinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2007 13:49

Formula 1'de sezonun 3. yarışı olan Bahreyn GP'si hafta sonunda koşulacak. Pilotlar yarın “pole pozisyonu”, pazar günü de damalı bayrağı ilk gören isim olmak için mücadele edecek.

2004 yılında ilk kez Formula 1 takvimine alınan Bahreyn Grand Prix'si geçen yıl sezonun ilk yarışı olarak koşulurken bu yıl Avustralya ve Malezya Grand Prix'lerinin ardından 3. yarış oldu. Toplam 57 tur üzerinden yapılacak Bahreyn Grand Prix'sinde pilotlar yarış boyunca 310 kilometrelik mesafeyi ilk sırada bitirmeye çalışacaklar. 5 bin 417 metre uzunluğundaki pistte geçen yıl Renault'un İspanyol pilotu Fernando Alonso zafere ulaşırken, 2005 yılında da yine Alonso buradan birincilikle ayrılmıştı.

MCLAREN VE FERRARİ ÇEKİŞMESİ

Son iki sezondur Renault ile birlikte pilotlar klasmanında dünya şampiyonluğuna ulaşan Fernando Alonso'yu sezon başında transfer eden McLaren Mercedes, genç çaylak pilotu İngiliz Lewis Hamilton'un da muhteşem performansıyla markalar klasmanında zirveye oturdu.

Malezya Grand Prix'sini Alonso'nun birinci, Hamilton'un ise ikinciliği almasıyla 18 puanla kapatan McLaren, markalar klasmanında ilk sıraya yerleşirken, Alonso, burada üst üste 3. zaferine imza atmak istiyor.
Orta Doğu bölgesinin tek Formula 1 yarışı olan Bahreyn Grand Prix'inde sezonun bir diğer iddialı ekibi Ferrari ise Kimi Raikkonen ve Felipe Massa ile puan arayacak.

7. kez dünya şampiyonu olan ve kırılmadık rekor bırakmayan Alman Michael Schumacher'in takımı bırakmasının ardından Fin pilot Kimi Raikkonen'i McLaren'den transfer eden Ferrari, 2004 yılında burada elde ettiği zafere tekrar ulaşmak istiyor.

Bahreyn Grand Prix'sinde sıralama turları yarın saat 14.00'de, yarış ise 15 Nisan Pazar günü 14.30'da start alacak.
Sezonun 3. yarışı öncesi pilotlar ve markalar klasmanında puan durumu şöyle:

Pilotlar Klasmanı:
1. Fernando Alonso (İspanya) McLaren Mercedes 18
2. Kimi Raikkonen (Finlandiya) Ferrari 16
3. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren Mercedes 14
4. Nick Heidfeld (Almanya) BMW Sauber 10
5. Giancarlo Fisichella (İtalya) Renault 7
6. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 7
7. Jarno Trulli (İtalya) Toyota 2
8. Nico Rosberg (Almanya) Williams 2
9. Heikki Kovalainen (Finlandiya) Renault 1
10.Ralf Schumacher (Almanya) Toyota 1

Markalar Klasmanı:
1. McLaren Mercedes 32 puan
2. Ferrari 23
3. BMW Sauber 10
4. Renault 8
5. Toyota 3
6. Williams Toyota 2
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!