Gözde Akboğa Mutlu fidanlarda yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Gözde Akboğa Mutlu fidanlarda yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2018 11:57

Gözde Akboğa Mutlu fidanlarda yaşayacak

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinde Çiftlikköy sakız ağaçlandırma sahasında, geçen yıl yaşamını yitiren 30 yaşındaki Gözde Akboğa Mutlu anısına, Ege Orman Vakfı işbirliği ile koru oluşturuldu.

Yaklaşık bir aylık evli iken, geçirdiği ameliyat sonrası taburcu edilen, ancak aynı günün akşamında tekrar hastaneye kaldırılan, bir kez daha ameliyata alınmasına rağmen kurtarılamayarak 24 Haziran 2017 tarihinde vefat eden, bir firmanın satış eğitim uzmanı Gözde Akboğa Mutlu anısına ailesi ve arkadaşları koru oluşturarak 255 sakız fidanı dikti. Ege Orman Vakfı işbirliği ile Çeşme-Çiftlikköy sakız ağaçlandırma sahasında oluşturulan koruyu ziyaret eden merhum genç kadının eşi Erdem Mutlu, annesi Zeliha Akboğa, kardeşi Samet Akboğa, yakınları ve arkadaşları, son sakız fidanlarını toprakla buluşturdu.

Ege Orman Vakfı Basın ve Halkla ilişkiler Sorumlusu Sırma Buğdaycı, katılımcılara Çeşme-Çiftlikköy sakız ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Buğdaycı, "Gözde Akboğa Mutlu fidanlarda yaşayacak. Yitirdiklerimizi fidanlarda yaşatma düşüncemize sahip çıkan tüm doğaseverlere teşekkür ederiz" diyerek, aileye plaket takdim etti.

Duygusal anlar yaşayan anne Zeliha Akboğa, "Gözde çok güzel yürekli bir çocuktu. Herkes onu çok severdi. Burada da beni gururlandırdı. Gözde anısına oluşturulan koruya destek veren herkese çok teşekkürler" dedi.

Konuşmaların ardından fidanlar Gözde Akboğa Mutlu anısına toprakla buluşturuldu, can suları verildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!