Gözaltına alındım

Güncelleme Tarihi:

Gözaltına alındım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2014 01:30

CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson, Taksim Meydanı'nda kısa süreliğine gözaltına alındı ve daha sonra serbest bırakıldı. Watson, o anlarda Twitter hesabından "Ben ve ekibim canlı yayının ortasında gözaltına alındık. Bir polis beni arkamdan ittirdi" diye yazdı. Bu olaydan yaklaşık 1,5 saat sonra Emniyet'ten yapılan açıklamada "Gözaltına almadık, pasaportunu ibraz edemedi" denildi.

Haberin Devamı



15.15 sularında bir grup bisikletli Taksim'e gelerek “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attı. Sabah saatlerinden itibaren merdivende kitap okuyan grubun ardından ikinci toplanma buydu.

Haberin Devamı


Kısa sürede sivil polisler bisikletlilerin etrafını sararak dağılmalarını istedi. Daha sonra çok sayıda çevik kuvveti amirlerinin talimatıyla anıt etrafında hat oluşturarak, meydanı insanlardan sivil vatandaşlardan ve gazetecilerden arındırdı.

Polisin hat şeklinde ilerleyişi sırasında, bir kargaşa da yaşandı. O kargaşa esnasında, bazı sivil polisler, CNN International muhabiri Ivan Watson ve yanındaki kameramanı gözaltına aldı.

Gözaltına alındım

Bir polis amiri "Pasaportlarına bakın yoksa alın" talimatı verdi. Ardından CNN International ekibi, uzak bir noktaya götürülerek, pasaport sorgulaması yapıldı. Watson ve beraberindekiler, pasaport kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

'BASIN KARTLARININ ÇOĞU SAHTE'
Watson, serbest bırakıldıktan son Twitter'dan şöyle yazdı:

"Türk polisi, CNN ekibini yarım saat gözaltında tuttuktan sonra serbest bıraktı. Polis memuru, gözaltındayken beni ittiren bir diğer polis adına özür diledi. Başbakanlık tarafından verilen basın kartımı gösterdim ancak polisler tatmin olmadı, 'Birçoğu sahte' diyerek pasaportumu görmek istediler."

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Taksim'de canlı yayın yaparken gözaltına alındığını Twitter'den duyuran CNN İnternational Muhabiri Ivan Watson'un gözaltına alınmadığını belirterek, "Bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan ‘Polis CNN International muhabiri Ivan Watson’u gözaltına aldı’ haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili şahıs yapılan denetimlerde pasaportunu ibraz edememiş, bilahare pasaportunu getirmesi üzerine hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

TGC'DEN KINAMA: TÜRKİYE ADINA UTANÇ VERİCİ
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle Taksim'e girmek isteyen ve sarı basın kartlarını gösteren gazetecilerin güvenlik güçleri tarafından engellenmesini kınadı. Açıklamada “Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde meslektaşlarımız Taksim'de gelişmeleri takip etmek istediklerinde yine güvenlik güçleri tarafından engellenmiştir. Sarı basın kartlarını gösteren meslektaşlarımıza polis tarafından yine zorluk çıkarılmaktadır. CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson'ın da canlı yayın sırasında gözaltına alınması basın özgürlüğünün nasıl engellendiğinin örneğidir ve Türkiye adına utanç vericidir. Başbakanı ve tüm siyasi otoriteleri bir kez daha medyayı sürekli hedef göstermekten ve tehdit etmekten vazgeçmeye çağırıyoruz. Emniyet güçlerine ise gazeteciler kamu yararı adına görevlerini yaparken güvenliklerini sağlamakla yükümlü olduklarını hatırlatıyoruz" denildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!