Göz sağlığında kaliteye öncelik

Güncelleme Tarihi:

Göz sağlığında kaliteye öncelik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 11:11

Göz sağlığında kaliteye öncelik

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Hasan Durmuş, yaş gözetmeksizin göz sağlığını koruma bilincine sahip olunması gerektiğini, kalitesiz ürünlerin gözde kalıcı hasarlara yol açtığını söyledi.
Sıcak yaz günlerinde güneş ışığının etkisi hissedilirken, kalitesiz güneş gözlükleri tehlike saçıyor. Uzmanlar, göz sağlığının korunması için kaliteli ve uzman görüşü alınarak güneş gözlüğü seçilmesi gerektiğini, özellikle 11.00 - 16.00 saatleri arasında uzun süre güneş ışığının etkisi altında kalınmamasını öneriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Hasan Durmuş, yaş gözetmeksizin göz sağlığını koruma bilincine sahip olunması gerektiğini, kalitesiz ürünlerin gözde kalıcı hasarlara yol açtığını kaydetti. Durmuş, “Kalitesiz ürünlere daha düşük ücretler ödeyip gözde yarattığı sorunları tedavi etmek için daha çok ücret ödemek hem kişisel hem de toplumsal ekonomik yapıyı etkiliyor. Dışarıdan iyi görünen güneş gözlükleri çevrenizdekileri mutlu edebilir ancak güneşli yarınları görmek için göz sağlığını korumak daha büyük önem taşıyor" dedi.
Güneş gözlüğünün birçok kesim tarafından estetik aksesuar olarak tercih edildiğini anlatan Durmuş, güneşli bir günde ışık şiddetinin yoğunluğundan göz bebeklerinin küçüldüğünü ve göze giren ışık miktarının azaldığını ifade etti. Durmuş, güneş gözlüğünün ne renk olursa olsun ışık miktarını azaltacağı için göz bebekleri büyüttüğüne işaret etti.
Güneş gözlüğünde kullanılan lensin gözü morötesi ışınlardan koruyamaması durumunda görme sisteminde geri dönülemez sağlık sorunlarına neden olabileceğine dikkat çeken Durmuş, "Ayrıca, güneş gözlüğü çerçevesinde kullanılan malzemenin kalitesiz veya kişinin özelliklerine uygun olmaması alerjik etkinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Kaliteli malzeme ile yapılmış çerçevenin kişinin yüzüne uygun olması da dikkat edilmesi gereken bir diğer noktadır. Şakaklara ve yanaklara baskı yapacak şekilde kullanılan çerçeveler kişinin rahatsız ve daha gergin olmasına neden olabilir" diye konuştu.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!