Göz çevrem şimdiden kırıştı

Merhaba Suna Hanım, benim sorunum göz kenarımdaki mimik çizgileri...

Henüz 19 yaşındayım ve yaşım nedeniyle şimdiden kırışıklık kremi kullanmaya başlamamı tavsiye etmiyorlar. Siz bana yardımcı olabilir misiniz? l Burak Y.

Evet, daha çok gençsin... Tıraştan sonra cildine sürdüğün kremi göz çevrende de dolaştır hafifçe... Ayrıca akşamları badem yağı ile yavaş yavaş masaj yapabilir, bazen de elma suyu sürebilirsin. Faydalarını göreceksin.

Kılcal damar çatlamasına karşı at kestanesi kürü

Suna Hanım; benim yanaklarımda ve burun kanatlarımda kılcal damar çatlamaları var. Çok krem kullandım ama geçmedi. Doktorlar lazer dışında kesin tedavisinin olmadığını söylüyorlar. Bir de cildim çok kuru... Sürekli nemlendirici kullanıyorum. Ayrıca ayva çekirdeklerini yarım bardak suda bekletiyorum, jel halini alıyor, onu sürüyorum kırışıklıklar için... Sizin tavsiyeniz ne olur? l Sibel B.

Anladığım kadarıyla cildiniz çok hassas, o yüzden de hava değişiminden, soğuktan etkileniyor. Dışarı çıkarken mutlaka koruma faktörlü krem kullanın. Ayrıca 4 adet at kestanesini soyup rendeleyin, üzerine çıkacak kadar susam yağı koyup güneş alan bir yerde iki hafta bekletin. Süzdükten sonra bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyip bu karışımı cam şişede saklayın. Her akşam kılcal damar şikayeti olan bölgelere sürün.
Yazarın Tüm Yazıları