Görsele gel mide ilacını unutma

İyi o hálde; madem öyle, biz de "haklarımızı" talep edelim bari. Gökhan Demirkol da eski basketbolcu falan...

Kişiliği çukurda seyrediyor olabilir ama neresinden baksanız dalyan gibi adam. Onu da versenize, şöyle Nuri Alço modeli, mavi slip donlu fotosuyla filan?

Gamze Özçelik’i ilaçla bayılttıktan sonra tecavüz etmek suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol, Özçelik’e ait cinsel ilişki görüntülerini cep telefonu ve internet üzerinden yaymaktan dolayı, üç yıl daha ceza aldı.

Bu durumda, Demirkol’un cezası, 8 yıl 10 aya çıktı. Kararın kesinleşmesi hálinde, 8 aydır tutuklu bulunan Demirkol, 34 ay daha hapis yatacak. Valla, spiker olsaydım, bu haberi kendimi tutamayarak, "Şimdi de iyi haberler" açılışıyla sunardım.

Emsal teşkil eden bu davada böylesi bir haysiyetsizliğin cezası daha düşük bir şey olsaydı, adalet sisteminin içkisine ilaç atıp ona da bir iyilik düşünmenin fantezisini kurabilirdim; öyle söyleyeyim.

Şimdi daha ziyade, bizim sektörün etik abilerine nasıl bir güzellik düşünülebilir diye düşünmekteyim. Bu haberin gazetelerde nasıl yer aldığı herhálde dikkatli nazarlarınızdan kaçmamıştır?

Ulusal gazetelerin hemen hepsinde, bizimki de dahil, birinci sayfadan görülen haberin sunum şekli şuydu: Bir adet thumbnail boyutunda, vesikalık tadında, şabalak Gökhan Demirkol kelleciği; onun tepesinde de en dekoltelisinden, seksapellisinden ve de dekupelisinden, boy pos endam, her bir şeyciği yerinde bir Gamze Özçelik fotoğrafı...

İnsan, pes olsun, rrröööhhh olsun, ne diyeceğini bilemiyor.

SLİP DONLU GÖKHAN DEMİRKOL

Hani mümkün olsa, ne bileyim sanal ortam falan olsa, kimbilir, belki "fikri takip" babında habercilikte el artırılıp, tecavüz görüntüleri falan da ekleştirilecek. "Bakınız Demirkol, bu görüntüler yüzünden ceza almıştı" hesabına...

Anlamakta hakikaten güçlük çekiyorum. Bu nasıl bir mantalitedir, okur niyetine sadece erkekleri hedefleyen? Ve bu nasıl bir açlıktır, Türk erkeklerindeki, doymalar bilmeyeceği hesaplanarak hareket edilen?

Günümüzde zaten önümüz arkamız sağımız solumuz baldır bacak... Bari böyle bir haberin dekoltesi kısılıverse, olmuyor mu?

Çok ciddi, hiçbir şekilde hafife alınamaz, örnek teşkil eden bir TECAVÜZ davası söz konusu...

Ve haberi yapılırken, tecavüze uğrayan kadın, bir de haberciler tarafından taciz ediliyor. Teşhir ediliyor.

Ayıp ediliyor.

Fakat herhálde saf dil olan biziz; ayıbın yolları kayıp olalı çok oluyor...

İyi o hálde; madem öyle, biz de "haklarımızı" talep edelim bari. Gökhan Demirkol da eski basketbolcu falan...

Kişiliği çukurda seyrediyor olabilir ama neresinden baksanız dalyan gibi adam.

Biz de istiyoruz adamın torsosunu morsosunu görmeyi?

Onu da versenize, şöyle Nuri Alço modeli, mavi slip donlu fotosuyla filan?
Yazarın Tüm Yazıları