Görmeseler bile yapacakları var

Güncelleme Tarihi:

Görmeseler bile yapacakları var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2010 00:00

Türkiye’de, hiç görmeyen ya da az görenlerin yapabilecekleri işlerin başında montaj, paketleme, santral operatörlüğü, ofis-mutfak işleri, bilgisayar işleri ile bilgisayarlı CNC operatörlüğü geliyor.

Türkiye Körler Federasyonu ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından hazırlanan “Görme Engellilerin Çalışabilecekleri İş ve Mesleklerin Tespiti Projesi Alan Araştırması Sonuç Raporu”, TİSK’te düzenlenen toplantıyla açıklandı.
Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Suha Sağlam, toplantıda yaptığı konuşmada, görme engellilerin istihdam sorunun çözümü için değişik platformlarda çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, Görme Engellilerin Çalışabilecekleri İş ve Mesleklerin Tespiti Projesi’nin gerek yaklaşım gerekse sonuçları itibariyle bu alanda gerçekleştirilen en önemli çalışmalardan biri olduğunu ifade etti.
Proje kapsamında hazırlanan rapora göre, montaj, paketleme ve santral operatörlüğü gibi işlerin çalışma ortamlarının görmeyenlere göre düzenlenmesi ve bu kişilerin eğitilmesi halinde görme engellilerin de rahatça çalışabilecekleri kaydediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!