Görme engelli vatandaşlara ışık olacak

Güncelleme Tarihi:

Görme engelli vatandaşlara ışık olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 14:28

Görme engelli vatandaşlara ışık olacak

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) Biltes Koleji ve Rehber Köpekler Derneği ortaklaşa bir proje ile rehber adayı yavru köpekler yetiştirecek. Rehber Köpekler Derneği'ne teslim edilen ve dernek tarafından özel eğitmenler eşliğinde eğitilecek labrador cinsi yavru köpeklerin görme engelli vatandaşlara ışık olması ve rehberlik etmesi hedefleniyor.

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un görme engelli eşi Sefire Maggie Moore ve görme engelli avukat Nurdeniz Tunçer’in girişimleri ile 2014 yılında kurulan Rehber Köpekler Derneği, bugüne kadar birçok görme engelli vatandaş için rehber köpek yetiştirdi. Proje kapsamında öncelikle özel uzmanlar tarafından rehber köpek olmaya uygun olan 6-8 haftalık yavrular seçilerek gönüllü ailelere teslim ediliyor. Bir-bir buçuk yıla yakın gönüllü ailelerde kalan yavrulara temel komutlar öğretiliyor. Eğitimin son aşamasında ise uzman rehber köpek eğiticileri, yavru köpekleri özel bir eğitim sürecine sokuyorlar. Bu süreçlerin sonucunda yavru köpekler görme engelli vatandaşlara sahiplendiriliyor ve onların hayatlarının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Görme engelli bireylerin toplum içerisinde kendilerine olan güvenlerini arttırarak daha özgür hareket etmelerine yardımcı olmayı amaçlayan Rehber Köpekler Derneği ayrıca Biltes Koleji öğrencilerine hayvan sevgisinin aşılanması, engelli bireylere yönelik farkındalık kazandırma, dezavantajlı bireylerin sorunlarına dikkat çekme gibi toplumu ilgilendiren önemli konularda da seminer düzenleyecek.

Çocukların erken yaşta toplumsal sorumluluk bilincine sahip olmaları ve daha eğitimli büyümelerinin sosyal sorumluluk projeleri ile sağlanabileceğini inanan Biltes Koleji, önümüzdeki dönemde de Rehber Köpekler Derneği gibi öncü kurumlarla olan birlikteliğine devam edecek.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!