Gönüllü gençler Damla Proje ise mutluluk saçıyor

Güncelleme Tarihi:

Gönüllü gençler Damla Proje ise mutluluk saçıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 13:51

Gönüllü gençler Damla Proje ise mutluluk saçıyor

Haberin Devamı


MERSİN(DHA) - MERSİN'de, Türkiye genelinden 20 gönüllü üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen Damla Projesi başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Mersin'e gelen öğrenciler, kent geneli belirlenen yerlerde ziyaretlerine başladı.
Temel hedefi gençlerin maddi karşılık beklemeden, bireylerin yaşam kalitesini artırmak, toplumun yararına olan bir hedefe ulaşmak için bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak olan projede, öğrenciler okul, dezavantajlı aileler, huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve tarihi yerleri ziyaret edecek. Köylerde öğrenciler ile bir araya da gelecek olan öğrenciler kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık ve çevre temizliği, köy okulu boyama, çocuklarla etkinlikler ve akşamları dezavantajlı ailelerin ziyaretleri gibi gönüllü faaliyetler gerçekleştirecek.
Bu kapsamda ilk olarak Çavak mahallesinde dezavantajlı bir aileyi ziyaret ederek ailenin zeytinlerini toplamalarına yardım eden öğrenciler, Günferi Karagenç İlkokuluna da giderek öğrencilerle birlikte kaybolan sokak oyunları oynadı. Mersin Üniversite Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk bölümü hastalarını unutmayan gönüllü öğrenciler, tedavi gören çocuklara moral verdi.

 FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!