Gönüllerin şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Gönüllerin şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye, Antalyaspor’un oynadığı futbolu konuşuyor

B.Dortmund, Mallorca ve Leeds gibi gibi Avrupa'nın devlerini bir bir çiğneyen Galatasaray'a Diyarbakır'da kök söktürdüler. Kırmızı Şimşekler, kupayı kaldıramadı ama, futbolseverlerin gönlünü fethetti.

Kalpleri fethettik

Türkiye'de spor kamuoyu, Diyarbakır'da oynanan Türkiye Kupası final maçında Antalyaspor'un, G.Saray önündeki sergilediği muhteşem futbolu konuşuyor. B.Dortmund, Mallorca ve Leeds United gibi Avrupa'nın dev takımlarını bir bir çiğneyip UEFA'da finale yükselen G.Saray'a ecel terleri döktüren Kırmızı Şimşekler, uzatmada yedikleri 2 talihsiz gol sayesinde kupayı kaldıramadılar ama, muhteşem futbolla alkışları topladı.

Alkışlanan jest

Şimşekler, futboluyla olduğu kadar yaptığı jestle de kalpleri fethetti. Sahaya ‘‘Diyarbakırspor'u 1. Lig'de görmek istiyoruz’’ yazılı pankartla çıkan Antalyaspor'u, tribünleri tıklım tıklım dolduran 20 bin futbolsever ayakta alkışladı. Dev maçtan sonra Hakan Şükür ‘‘Bize Avrupa'da bile hiç bir takım böyle kök söktüremedi’’ derken, Fatih Terim'in ağzından şu sözler çıktı; Kupa'nın iki kulpu da 100 dakika Antalyaspor'un elindeydi.

Başımız dik döndük

Antalyaspor, 34 yıllık tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nda final oynuyordu, ama ne yazık ki Diyarbakır'da yalnızdı. Tarihi finalde takımın yanında, yönetim kurulunun dışında 2 taraftar, eski yöneticilerden Nafiz Tanır ve Nuri Ülker, sanatçı Yavuz Yalçınkaya, ATSO'dan Necdet Alacan ve eski futbolculardan Hasan Fidan ile sarı kırmızılı flamalarla donatılmış tribünlerde Antalyaspor bayrağını sallayan bir genç kız vardı.

Başkanlar gelmedi

Başkan Bekir Kumbul, maçın oynanacağı gün ABD gezisinden döndü ve Diyarbakır'a geldi. Kumbul ile birlikte ABD'ye giden ve takımın kamp yaptığı otelde rezervasyonları bile yaptırılan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise söz verdikleri halde Diyarbakır'a gelmediler. Diyarbakır'a, Antalya'nın 12 milletvekilinden hiç birisi yoktu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!