Gömeç’te Baski’den Rogar Operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Gömeç’te Baski’den Rogar Operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 14:33

BALIKESİR’İN GÖMEÇ İLÇESİNDE, BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDEKİ BASKİ EKİPLERİ; 300 RÖGAR VE KANALİZASYON BACASININ, 160’ININ BAKIM VE ONARIMI İÇİN HUMMALI BİR ÇALIŞMA BAŞLATTI.

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ ekipleri; 300 rögar ve kanalizasyon bacasının, 160’ının bakım ve onarımı için hummalı bir çalışma başlattı.
Bu kapsamda, Gömeç genelindeki 140 kanalizasyon bacasının sorunsuz olduğu öğrenilirken, 160 rögar ve kanalizasyon bacasının ise; bakım onarımı için hummalı çalışmalar sürüyor.
Yıllardır temizlenmeyen rögarların içleri temizlendiği ve kapaklarının yenilendiğini kaydeden BASKİ Ayvalık-Gömeç Bölge Müdürü Saadettin Gezen, Gömeç’te süren çalışmaların ardından Ayvalık Merkez başta olmak üzere Küçükköy, Sarımsaklı ve Altınova’da da aynı çalışmaların tüm hızıyla süreceğini belirtti.
Öte yandan Gömeç ve Ayvalık sahil bölgelerindeki yazlık yerleşim alanlarında bir çok yazlık evin su sayaçlarının kimliği meçhul kişiler tarafından çalınmasıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Saadettin Gezen, bu bölgelerde Jandarma ekiplerinin sıkı denetimlerinin sürdüğünü kaydederek, “Şu ana kadar henüz bu konuda herhangi bir zanlı yakalanabilmiş değil. Kimliği meçhul kişiler, su sayaçlarını çalarak, kırıyor ve içindeki bakır telleri aldıktan sonra sayaçları atıyor. Bu durum bizleri de olumsuz yönde etkiliyor. Söz konusu su sayacı hırsızlarıyla mücadelemiz sürüyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!