Golü atacaksın

FUTBOL eşittir, gol. Bunun başka tarifi yok. Gol de top kaleden içeri girince oluyor.

Haberin Devamı

Çok akın yaptın. Çok hücum ettin. Çok şut attın. Çok baskılı oynadın, bunların hepsi hikaye.
Fenerbahçe, Galatasaray kalesine 3 defa gitti, 2 gol attı. Galatasaray 13 defa gitti, 1 tane attı. Bu kadar basit.
Maç gergin başladı. Nereye kadar? Futbolcular ter atıp, sakinleşinceye kadar. Oyunu çomaklayan kazanın altına odun atan iki tane oyuncu vardı. Birisi Melo, diğeri Caner. Onlar da kafadan sarı kart görünce hakem rahatladı. Fenerbahçe klasik topunu oynadı. Arkada kalabalık, çabuk çıkıp gol atma taktiğiyle. Galatasaray da tam tersini yaptı her zamanki gibi. Defansta kapılan toplar çok ağır çıkıyor. Rakip defans düzenini alıyor neredeyse bando ile rakibi bekliyorlar. Böyle olduğu halde bile Galatasaray iyi pozisyonlar yakaladı. Peki sarı kırmızılılar, burada nerede hata yaptı? Necati, geniş alanda çabuk ve süratli olduğu için faydalı bir oyuncu. Ama sana burada Baros tipinde tek vuruş yapacak oyuncular lazım. Çünkü G.Saray, ikinci yarıda çok da geriye gelmedi. Ama Fatih Hoca, bunu kenarda geç fark etti. Düşünün, Aydın’ın ve Necati’nin kaçırdıklarını Baros yakalasa, neler yapardı? Bu da G.Saray’ın sorunu.
Fenerbahçe’nin yediği frikik golünde Baroni gereksiz yere 9.15 ihlali yaptı. Futbolcular ona itiraz ederken, özellikle Fenerbahçeliler konsantrasyonunu kaybetti. Buna kaleci Volkan da dahil. Selçuk da vuruşu ani yapınca, Volkan’ı gafil avladı.
Galatasaray’ın hücum ederken büyük hatası var. Arkada kademe yapmıyor. Defansta tek hatta yakalanıyor. Atılan tek toplarda 3 veya 4 kişi oyundan düşüyor. Yedikleri iki gol de birbirinin kopyası.
Hakem Fırat Aydınus, kartlara hemen davranmadı. Tartışılacak kart pozisyonlarını çabuk çıkartmadı. Belki de doğru yaptı. Bunlara misal; Melo ve Cristian’ın ilk dakikalarda görebilecekleri kart pozisyonları vardı. 30. dakikadaki pozisyon penaltı değildi. F.Bahçe, bildiğimiz F.Bahçe. Kapasitesini bilerek oynuyor. Şansı da yaver gidince, dün akşam görüldüğü gibi önemli bir galibiyet alıyor.

Haberin Devamı

79: Stoch’un attığı gol, maçın kırılma anı oldu. G.Saray’ın o andan itibaren tüm gücü bitti.

Yazarın Tüm Yazıları