Gölköy'de Kurban Bayramı yoğunluğu

Güncelleme Tarihi:

Gölköyde Kurban Bayramı yoğunluğu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2018 12:18

Gölköy'de Kurban Bayramı yoğunluğu

Haberin Devamı

ALİ YAZAN/GÖLKÖY(Ordu),(DHA)- ORDU’nun Gölköy ilçesinde, Kurban Bayramı’nın birinci gününde vatandaşlar, bayram namazı sonrası kurbanlarını belirlenen yerler ve evlerinin bahçelerinde kesti.

İlçede vatandaşlar, Kurban Bayramı’nın birinci gününde bayram namazı sonrası kurbanlarını kesmek için boş arazilere akın etti. Vatandaşlar, çimenlik alanda büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklarını Kur'an-ı Kerim tilaveti ile kesti. Bazı vatandaşlar ise evlerinin bahçelerinde kurban kesmeyi tercih etti.

İlçenin Kale Mahallesi’nde kurbanını kesen Nail Taş, bayramların önemine değinerek, Kurban Bayramı'nın ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatıldığı özel günlerden biri olduğunu vurguladı. Taş, “Tüm güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, sevgi ve hoşgörü ikliminde küskünlüklerin unutulduğu, mutlulukların paylaşıldığı, milli birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, gurbetteki akrabaların ziyaret edilerek hatırlarının sorulduğu, sonsuz rahmet ve bereketin sunulduğu günlerimizdendir. Kurban Bayramı'nın, milletimizin yüreğine huzur vereceğine, toplumsal bütünlüğümüzü pekiştireceğine olan inancım tamdır” dedi.

Bayram nedeniyle gurbetçilerin ve tatilcilerin memleketlerine gelmesiyle, yoğunluk yaşanan ilçedeki esnafın da yüzü güldü. Bayram için memleketine gelen Selahattin Taş, bayram tatilinin 9 gün oluşu nedeniyle ilçede yoğunluk yaşandığını ifade etti.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!