‘Gölgede oturarak bekliyorduk’

Güncelleme Tarihi:

‘Gölgede oturarak bekliyorduk’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 01:25

Tunalı Hilmi Caddesi üzeinde bulunan üzeri kapalı ve koltuklu otobüs durağı kaldırılarak yerine büfe konuldu. Değişikliğin kendilerini mağdur ettiğini savunan çevre sakinleri kapalı durağın kaldırılmasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde Kuğulupark’ın karşısında bulunan üzeri kapalı ve koltuklu otobüs durağı geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. Kapalı durağın bulunduğu bölgeye Başkent’in farklı noktalarında hizmet vermeye başlayan zincir bir markanın büfesi yerleştirildi. Durak, metal bir tabela ile varlığını sürdürürken bölgedeki vatandaşlar cadde üzerindeki değişime tepki gösterdi. Oturarak otobüs bekledikleri alanın işgal edildiğini savunan bir bölge sakini şunları söyledi:

‘YAŞLIYIZ, ZORLANIYORUZ’

“Tunalı Hilmi Caddesi ve çevresinde genelde yaşlı insanlar ikamet ediyor. EGO ve Özel Halk Otobüslerini sık sık kullanıyoruz. Kapalı durak varken bir sorunumuz yoktu. Oturarak, gölgede otobüs bekleyebiliyorduk. Hiçbir açıklama yapılmadan durak kaldırıldı ve yerine büfe konuldu. Ayakta otobüs beklerken zorlanıyoruz. Merkezi bir konumda olan otobüs durağı bize fazla görülüyor. Bunun kışı da var. Kışın yağmurda, karda otobüs beklemek zor olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘MODERN UCUBE’

Bölgedeki büfe işletmecileri, durağın yerine yerleştirilen büfe için “Modern ucube” tanımlaması yaptı. Büfenin yola arkasını döndüğünü söyleyen bir büfe çalışanı, “Kaldırımın ortasına büfeyi getirip, diktiler. Vatandaşı durağından ettiler. Bu adamlar yarın yağmur yağdığında nereye sığınıp otobüs bekleyecek? Mantıklı hiçbir yanı yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!