Gölcüklü Esnaf, Dükkanına Gelenlere Peygamber Sevgisini Anlatan CD’ler Dağıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Gölcüklü Esnaf, Dükkanına Gelenlere Peygamber Sevgisini Anlatan CD’ler Dağıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 13:14

GÖLCÜK'LÜ ESNAF OSMAN AY MUHARREM AYI KAPSAMINDA, DÜKKANINA GELEN HERKESE PEYGAMBER SEVGİSİNİ ANLATAN CD'LER DAĞITMAYA BAŞLADI.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan ve yıllardır oruç tutmasıyla tanınan Osman Ay, Muharrem Ayı, Hicri Yılbaşı ve Aşura günü kapsamında dükkanına gelen herkese Peygamber sevgisini anlatan CD’ler dağıtmaya başladı.
Allah sevgisini, Peygamber sevgisini anlatan 10 bin adet CD’yi tek tek gelen müşterilerine dağıtmaya başlayan Osman Ay “Tüm İslam aleminin Hicri yılbaşısı Muharrem ayı ve Aşura günü bütün ümmeti muhammede hayırlı olsun” dedi.
Bu ayın önemini herkese hissettirmek istediğinin altını çizen Osman Ay, “Böyle güzel etkinliklerle uğraşmak bana keyif ve haz veriyor. ruhumu huzura erişiyor. Muharrem ayı, içinde zuhura gelen ulvi hadiseler, vuku bulan ilahi tecelliler ve İslami bir tarih başlangıcı kabul edilmesi bakımından Müslümanlar arasında büyük bir ehemmiyet taşır. İnsanlar Hz. Adem’den beri vuku bulan mühim hadiseleri tarih başlangıcı kabul ede gelmişlerdir. Hicretin on altı veya on yedinci yılında toplanan İslam şurasında ileri sürülen muhtelif fikirler arasında Hz. Ali’nin nokta-i nazarı kabul edilip, ilk İslam muhacirlerinin muharrem ayında göç etmeleri sebebiyle bu ay tarih başlangıcı olarak kabul edildi” diye konuştu.
Muharrem ayının çok önemli olduğunu ifade eden Ay, “Denilebilir ki, Muharrem, bütün beşeriyyetin tarihinde yeri bulunan bir gündür. Hz. Adem’in yaratılması, cennete girmesi ve cennetten çıktıktan sonra tevbenin kabulü Aşura Gününe rastlamaktadır. Hz. İbrahim’in Doğumu, nemrudun ateşinden kurtulması da bu güne tesadüf etmektedir. Hz. İdris’in semaya ref olunması ve Hz.Eyyub’un hastalıklardan kurtulması bu günde olmuştur. Hz. Nuh’un gemisinin Cudi dağına oturması ve karaya ayak basması Aşura gününe tesadüf etmektedir” dedi.
"Muharrem ayı geldiğin de müminler hicri yılı tebrik etmeli ve herkes Salih amellerle meşgul olmalıdır" diyen Osman Ay, “Maddi durumu müsait olanlar, hayra koşmalı oruç tutmalıdır. Aşura günü geldiğinde yapılan hayrın sevabı katmerli olarak verilir. Çocuğunun nafakasında bolluk yapması bile onun için bir ecir vesilesidir. Resulullah efendimiz buyuruyor ki, kim aile efradına Aşura gününün nafakasını geniş tutarsa, Allah’da ona senenin tamamın da genişlik verir” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!