Gölbaşı’nda sivrisinek istilası

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı’nda sivrisinek istilası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2007 00:00

Glöbaşı’nda Mogan ve Eymir Gölü çevresinde sivrisinekler şimdiden görülmeye başladı. Mevsim boyunca havaların sıcak gitmesi nedeniyle larva döneminin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlamasının yapılmadığı ve sivrisineklerin erken çıkmaya başladığı öne sürüldü.

Mogan ve Eymir gölü kıyısındaki işletmelere gelen vatandaşlar, akşam saatinde sivrisinekler yüzünden çay bahçelerinde oturamıyor. Çevredeki villalar, kapı ve camlara sineklik yaptırmak durumunda kalıyor. Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği 2. Başkanı İsa Ömercan, "Bu kış havalar mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkla geçmiştir. Bunun etkisi ile sivrisineklerin erken çıktığını düşünüyoruz. Zaten herhangi bir ilaçlama da yapıldığını görmedik. Büyükşehir Belediyesi biran önce ilaçlama faaliyetlerine başlamaladır. Şimdiden bu sinekler böyle olursa, Ağustos sıcağında daha yoğun olur" dedi.

TEDBİRALINMALI

Şimdiden tedbir alınmasını isteyen İsa Ömercan, fazla yağmur ve kar yağmaması nedeniyle göl sularının bu yaz daha çok çekileceğini öne sürdü. Ömercan, "Böylece bataklık alanlar fazlalaşacak, bu oa sivrisinek yuvalarının çoğalması anlamına gelir. Zaten, bu sorunun çözümü olan Kızılırmak’tan su getirme projesinin uygulanmasının biran önce bitirilmesini bekliyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!