Gol kralları hem kazandı hem kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

Gol kralları hem kazandı hem kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 11:20

Avrupa liglerinde geçtiğimiz sezonu gol kralı olarak tamamlayan 7 futbolcu, başka takımlara transfer olurken, kulüplerine yaklaşık 81 milyon avro tutarında bonservis ücreti kazandırdı.

Geçen sezon İtalya Ligi Seri A, Fransa Ligue 1, Spor Toto Süper Lig, Yunanistan Süper Lig, Hollanda Eredivisie, Danimarka Süper Lig'i olmak üzere toplam 7 ligde gol krallığı yaşayan futbolcular kulüp değiştirdi.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonda rakip filelere 33 gol bırakarak gol kralı olan Burak Yılmaz, transfer piyasasının en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı. Adı bazı Avrupa takımlarıyla da anılan golcü futbolcu, 5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer oldu.

Burak Yılmaz, Galatasaray'la yıllık 2 milyon 300 bin avro sabit ve 20 bin avro maç başına ücret karşılığında anlaşırken, bu yıl Spor Toto Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplam üç kulvarda mücadele edecek yeni takımının en çok güvendiği futbolcular arasında bulunuyor.

Avrupalı krallar

Öte yandan Avrupa'da kendi liglerinde gol kralı olan birçok futbolcunun da yüksek bonservis bedelleri ile takım değiştirmeleri, bu yılki transfer gündemini belirledi.

Geçen sezon, Avrupa'nın önemli liglerinden İtalya Seri A'da Milan forması giyen Zlatan İbrahimoviç, geçen sezon Milan'ın önemli kozlarından biri olmuştu. Juventus'un şampiyon olduğu sezonda attığı 28 golle, gol kralı olan İbrahimoviç, başarılı performansının ardından 21 milyon avro karşılığında Paris Saint Germain'e transfer oldu. İbrahimoviç, yeni kulübünden yıllık 14 milyon avro gelir elde edecek.

Kaptana 30 milyon 700 bin avro

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in gözde oyuncularından, takım kaptanı Robin van Persie, zorlu ligde geçen sezon 30 gol atma başarısı gösterdi. Bu başarının ardından adı bir çok takımla anılan gol kralı, Mancester United'a transfer oldu. Arsenal'in Hollanda'nın Feyenoord Rotterdam kulübünden 4,5 milyon avroya transfer ettiği Persie'ye, Manchester United 30 milyon 700 bin avro bonservis bedeli ödedi. Van Persie ise “Kırmızı Şeytanlar”dan yıllık 14 milyon avro alacak.

Fransız kral Arsenal'e gitti

Montpellier'in, Fransa Ligue 1'de geçen sezon ilk defa şampiyonluk sevinci yaşamasında 21 gol 12 asistle önemli katkıda bulunan Olivier Giroud da kısmeti açılan futbolculardan oldu.
Olivier Giroud, Robin van Persie'yi ezeli rakibine kaptıran Arsenal'e 12 milyon avro bonservis bedeli karşılığında transfer olarak takımından ayrılan gol kralları listesinde yer aldı.

Danimarka'dan N'Doye, Yunanistan'dan Mirallas, Hollanda'dan Bas Dost

Danimarka'nın güçlü takımlarından FC Kopenhag'da 2009'dan itibaren forma giyen Dame N'Doye de transfer sezonunun çok konuşulan isimleri arasında bulunuyordu. Burak Yılmaz'ı Galatasaray'a kaptıran Trabzonspor'la da adı sıkça geçen, son iki sezonda krallığını kimseye kaptırmayan 27 yaşındaki forvet, 5 milyon avro bonservis bedeliyle Lokomotiv Moskova'ya transfer oldu.

Yunanistan Süper Ligi de gol kralını ülkesinde tutamadı. Geçtiğimiz sezon Olympiacos forması altında 20 kez fileleri havalandırarak gol kralı olan Kevin Mirallas, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer oldu. Olimpiakos, Saint-Etienne'den 2,5 milyon avroya aldığı Mirallas'ı, Everton'a 7 milyon 650 bin avroya sattı.

Hollanda Eredivisie'da mücadele eden Heerenveen'in forması giyen Bas Dost attığı 32 golle Hollanda ligini gol kralı olarak tamamladı. Gösterdiği performansla birçok kulübün dikkatini çeken Bas Dost 7 milyon avro bonservis bedeliyle Bundesliga'da mücadele eden Wolfsburg'a transfer oldu.

Böylece, geçen yıl top koşturdukları liglerde gol kralı olan söz konusu futbolculara, ödenen toplam bonservis bedeli 80 milyon 700 bin avroya ulaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!