GeriSeyahat Göl kenarında, deniz kıyısında, ağaçların arasında, şehrin göbeğinde
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Göl kenarında, deniz kıyısında, ağaçların arasında, şehrin göbeğinde

Göl kenarında, deniz kıyısında, ağaçların arasında, şehrin göbeğinde

Soğuk bir kış günü ‘şömine’ kelimesini duysanız yanına yakıştıracağınız kelime ‘keyif’ olurdu herhalde. Şömineli mekanlardan seçtiklerimiz arasında kafeler, restoranlar, barlar hatta gazinolar var. Kimileri şömine için bir köşe ayırmış, kimi de şömineyi mekanın ortasına oturtmuş.Sıcak şarap, sahlep, sucuk-ekmek, aromalı kahve, bira ya da şömine ışığında yemek. Göl kenarında, deniz kenarında, ağaçların arasında veya şehrin göbeğinde bir çok yerde şömine keyfi yapabilirsiniz. İSTANBUL YENİKÖY PASSION BISTRO Bütün mekan şömineyi görüyor ama dört masa daha çok ısınıyorPassion Bistro, hem kafe hem de restoran. Mekan sadece şömine keyfine değil öğle yemeği, tatlı molası, çay saati, iş çıkışı içkisi, bar sohbeti, akşam yemeği, çay - kahve, geç yemekler gibi günün her saatine hitap edecek şekilde düzenlenmiş. Mönüsünde sıcak sandviçler, özgün salatalar, el yapımı makarnalar, Amerikan tarzı barbekü biftekler, gurme tarifleriyle hazırlanan sebze, tavuk, et balık ve deniz mahsulü spesiyalleri çok tutuluyor. Taze meyveli tropikal margarita, aromalı taze bitki çayları ve geniş şarap listesi de var. Passion, cheesecake konusunda iddialı. Küçük şöminesi hem doğal gaz hem odunla yanıyor. Tüm mekan şömineyi görüyor dört masa ise daha çok ısınıyor. Şöminenin biraz ilerisinde geniş bir bar da bulunuyor. İki kişilik ‘Gelsin’ mönüsü, kişi başı 28 milyon lira. Tadımlık meze tabağı, kuzu bonfile, tavuk, antrkotdan oluşuyor. Bir kadeh şarap 9 milyon TL. Adres: Köybaşı Caddesi No: 78 Yeniköy İstanbul. Tel : 0212 299 09 50İSTANBUL BEYOĞLU, AURA PERADört katlı binanın bir katı şömineli barGirişten terasa dört katlı eski bir Beyoğlu binasına yayılan Aura Pera, her katta farklı bir atmosfere sahip. Bir katı kışlık bar, bir katı kafe restoran, daha üstü özel davetlerde açılıyor, Bodrum evini andıran teras katı yazın açık kışın ise üstü cam konstrüksiyon ile kapatılıyor. Birinci katta bulunan şömine başında şarap veya kahve keyfi yapabiliyorsunuz. Yakında burada sıcak şarap servisine de başlanacak. Minimalist tarzda dekore edilen binanın tamamı 550 kişi kapasiteli. Kışın sürekli yanan şöminenin önünde ikişer kişilik iki kanape ve deri puflar var. Aura Pera’da şu anda yiyecek olarak sadece pub mönüsü servis ediliyor. Elma dilim patatesler, tavuk ve kuzu şiş, köfte mantar, sucuk ve sosisten oluşan Aura tabağı en çok talep gören atıştırma tabaklarından. Fiyatı da 14 milyon lira. İçkinin yanında peynir, pane, karışık börek tabakları da sipariş edebilirsiniz. Bira 5 milyon, yerli içki grubundaki şaraplar 6 milyon lira. Bir şişe Yakut veya Çankaya şarabı ise 30 milyon lira. Adres: İstiklal Cad. Balo Sok. No: 24 Beyoğlu Telefon: 0212 245 56 16 www.aurapera.com İSTANBUL MASLAK, PARKORMAN PINE CLUBŞömine önünde maç izleyinParkorman’ın ahşap zeminli geniş mekanlarından Pine Club’da şöminenin önü koltuklarla dolu. Büyük maçlar odunla yanan şöminenin önünden seyredilebiliyor. Mönülerinde 9 çeşit salata, pizza, makarna, risotto çeşitleri ve ızgaralar var. Şef Remzi Karakoç’un köfteleri çok beğeniliyor. Porsiyonu 14 milyon lira. Pine Club pazar günü brunch için de çekici bir mekan. Kendin pişir kendin ye hizmeti de kısa süre sonra başlayacak. Pine Club’ın önü havuz; yan taraflarında ise orman var. Yazın açık olan kısmı kışın da şeffaf brandayla kapanıp kullanılıyor. 300 kişi kapasiteli mekanda kadeh şarap 7 milyon lira. Büyük şişe şarap 25 milyon liradan başlıyor. Sabah 9’dan gece 12 ‘ye kadar açık. Adres: Parkorman Büyükdere Cad 80670 - Maslak Şişli. www.parkorman.com.tr Tel: 0212-328 20 00 (dahili 1144 veya 1130)İSTANBUL YENİKÖY, SECRET GARDENAğaçlara bakan kışlık bölüm bu yıl haftasonları açıkDaha çok bir tatil köyü havasındaki Secret Garden İstanbul’un göbeğinde ormanın içinde bir mekan. Önceleri sadece yazın çalışan bu mekan bu kışın haftasonları açık olacak. Açık bölümde deniz manzarası varken, kapalı bölüm ağaç manzaralı. Salonda kış boyunca şömine yakılıyor. Şöminenin önü koltuklu ve minderli, masalar ise cam kenarında. Şöminenin karşısına 10 kişi oturabiliyor. Kışın yağışsız havalarda da barbekü bölümü hizmet veriyor. Secret Garden’ın çocuk parkı da var. Kahvaltı yapılabilecek, ayrıca, öğle ve akşam yemekleri yenilebilecek bir mekan. Yazın tüm mezeler ve ızgara çeşitleri varken sonbaharda ek olarak balık ızgara da bulunabiliyor. Secret Garden’da karışık ızgara 14 milyon, küçük şişe şarap 25 milyon, bir kadeh sıcak şarap 6 milyon, sucuk ızgara 8,5 milyon lira. Adres: Atadan Sk. No:12 Kalender Üstü Yeniköy İstanbul. Tel: 0212-299 00 77 İSTANBUL BÜYÜKADA, KIYI RESTORANŞömineyle ısınan salaş balıkçıKıyı Restoran Büyükada’nın sahil şeridindeki restoranlar dizisinde en sonuncu. Deniz manzaralı restoranın orta yerindeki şömine kış gelince sürekli yanıyor çünkü temel ısınma kaynakları bu. Burada şömine keyfini balık yiyerek çıkarıyorsunuz. Kıyı Restoran, ıstakoz dahil deniz kabukluları; karides salata, hamsi ançüez gibi deniz ürünü mezeleri; labada, radiga, ısırgan, soya filizi, yer elması, kereviz salatası, brüksel lahana, brokoli gibi otlu ve sebzeli mezeleriyle salaş ama donanımlı bir balık lokantası. Odunlu şömine sadece ısınmak için değil romantik bir aydınlatma için de kullanılıyor. Tüm masalarda şamdan da yakılıyor. Şöminenin önden ve camdan vuran ışığı ortama loş bir sıcaklık yayıyor. Şarap şişe fiyatları 10 milyon liradan başlıyor. Çinekop 8, lüfer 25 milyon lira. Müşterilerin hemen tümü İstanbul’dan geliyor. Geri dönecekler için son geminin 23.30’da olduğunu hatırlatalım. İşletmecisi restorana gelmeden telefon edilmesinde fayda olduğunu söylüyor.Adres: Çiçekli Yalı Sokak No: 2 Büyükada. Tel: 0216-382 56 06İSTANBUL ANADOLUHİSARI GÜZELCEHİSAR CAFEHisar manzaralı kafe Ormanın içinde iki köprünün arasında Anadoluhisarı’na tepeden, Rumelihisarı’na karşıdan bakıyor. Ahşap dekorasyonlu solonun ortasında şömine yer alıyor. İsteyen manzara seyredebilir, isteyen şömine etrafında oturabilir. Alkol bulunmayan Güzelcehisar Kafe’de et balık, pide, pizza çeşitleri var. Kafenin şefi Yavuz Akça’nın bonfileden yaptığı beşamel soslu, mantar ve jambonlu Tepemeçiç yemeği buranın spesiyali. Mekanın eski adını taşıyan bu yemeğin fiyatı 18 milyon lira. Çay 3 milyon, Türk kahvesi ve soğuk içecekler 4.5 milyon lira. İşletmeciler cumartesi pazar günleri rezervasyonsuz yer bulmanın zor olduğunu söylüyor. Adres: Güzelcehisar Cafe, Otağtepe Muhteşem Çıkmazı No: 1 Anadoluhisarı İstanbul. Tel: 0216-462 35 30 - 308 94 54. www.guzelcehisar.com.BOLU ABANT, ABANT GÖL GAZİNOSUŞömine bütün kış yanıyorAbant Gölü kenarında sadece restoran olarak hizmet veren mekanlardan biri burası. Gazino, adı gibi gölle iç içe. Kapalı bölümü şömineli ve kapasitesi 150 kişi. Aşçısı Bolulu Keramettin Sağlık. Balık ızgaraları, zeytinyağlı ve tatlıları beğeniliyor. Fiyatı 10 milyon lira olan kiremitte alabalık en sevilen yemeklerinden. Gazinonun şöminesi, lobi olarak adlandırdıkları bölümde bulunuyor. Odunla yanan 1 metrekarelik bir şömine var burada. Aynı bölümde bar da bulunuyor. Şöminenin hemen önündeki masalardan göl manzarası da görülebiliyor. Gazinonun kaloriferi de var ama yine de şömine kış boyunca yanıyor. Müşterilerinin çoğu İstanbul’dan geliyor. Sucuk ekmek ve bir içecek fiyatı 7 milyon lira. Grup mönüleri ise çorba salata, alabalık, kadayıf veya meyve ile 14 milyon lira. Şarap fiyatları 15 - 35 milyon TL arası, sıcak şarabın kadehi ise 6.5 milyon lira. Adres: Abant Göl Gazinosu, Göl Kenarı, Abant- Bolu. Tel: 0 374 224 5045
False