Gol bile atamadık

Güncelleme Tarihi:

Gol bile atamadık
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 02:13

İngiltere ile bugüne kadar 8 kez karşılaşan A Milli Takımımız, 7 yenilgi 1 beraberlik alırken, yediği 29 gole karşın, rakip fileleri havalandırmayı başaramadı.

Haberin Devamı

Yarı final oynadı

Millilerimizin gruptaki en zorlu rakibi İngiltere, Avrupa Şampiyonası'nda 1968 ve 1996'da yarı finale kadar yükselmeyi başardı. 11 kez katıldığı elemeler sonucu 6 kez finallere katıldı. Teknik direktörlüğünü Sven Goran Eriksson'un yaptığı İngiltere'nin son dönemlerdeki en büyük yıldızları Michael Owen, David Beckham.

1 beraberlik aldık İngiltere, elemeler ve finallerde yaptığı 81 maçta, 44 galibiyet, 21 beraberlik aldı, 165 gol attı ve 68 de gol yedi. Millilerimiz şimdiye kadar 8 kez karşılaştığı İngiltere karşısında 7 yenilgi, 1 de beraberlik aldı. Yediği 29 gole karşın rakip fileleri havalandıramayan millilerimiz 1984'te İstanbul'da, 1987'de ise Londra'da 8-0'la en farklı yenilgileri aldı.

Slovakya eleme grubunu geçemedi

Üçüncü kez Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne katılan Slovakya, Euro 2000 elemelerinde en başarılı performansını göstererek grubunu 3. sırada bitirdi. Elemelerde yaptığı 20 maçın 9'unu kazandı, 4'ünü berabere, 7'sini de yenilgiyle tamamlarken, 22 gol attı, 27 de gol yedi. Teknik direktörlüğünü Ladislav Jurkemik'in yaptığı Slovakya, Milli Takımımız'ın 2002 Dünya Kupası Eleme Grubu'ndaki rakiplerinden biriydi. Millilerimiz Slovakya ile İstanbul'da 1-1 berabere kaldı, Bratislava'da 1-0 yendi.

Makedonya krizde

A Milli Takımımız'ın 2002 Dünya Kupası eleme grubunda da karşılaştığı ve Üsküp'te 2-1 yenip, Bursa'da 3-3 berabere kaldığı Makendonya Milli Takımı zor günler geçiriyor. Milli Takım'ın şu anda bir teknik direktörü yok. Avrupa Şampiyonası elemelerinde grupta dördüncülükten yukarı çıkamadı. Ay-Yıldızlılarımız daha önce 2 özel maçta karşılaştıkları Makedonya'yı da Üsküp'te 2-0, İstanbul'da 2-1 yendi. 32.000 nüfuslu Liechtenstein'ın Milli Takımı'nı Ralf Loose çalıştırıyor. Liechtenstein bugüne kadar tarihinde sadece 4 maçta sahadan galibiyetle ayrılabildi. Milli Takımımız, bugüne kadar Leichtenstein ile hiç karşılaşmadı.

ULUSOY: GRUPTAN 1. ÇIKARIZÂ

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, ‘‘Avrupa'nın en güçlü takımlarından biriyiz. Gruptan 1. çıkacağız ve 2004'te şampiyonluğa oynayacağız’’ dedi.

EN Ä°YÄ° GRUP

Haberin Devamı

Porto'daki kura çekimine katılan Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, ‘‘Düşebileceğimiz en iyi gruba düştük’’ dedi. Ulusoy, ‘‘Diğer ülke takımlarının yöneticileri gibi grubumuza düşen İngiltere Teknik Direktörü Goran Eriksson da, sohbetimizde gruplarında Türkiye'nin yer almasını istemediğini söyledi. Biz ise kimseden çekinmiyoruz’’ diye konuştu.

KADROMUZ BAÅžARIR

Ulusoy şunları söyledi: ‘‘Gücümüz belli. Bundan önceki 2 şampiyonada tecrübe eksikliğimizi giderdik. Avrupa'nın en güçlü takımlarından biriyiz. Teknik kadro ve futbolcu kadrosu olarak şampiyonluğu kucaklayabilecek kapasiteye sahibiz. Gruptan birinci çıkacağız ve daha sonra da 2004 Avrupa Şampiyonası‘nda şampiyonluğa oynayacağız.’’
 
AKSU: HEDEF KUPA
Â
Futbol Federasyonu Başkanvekili Ata Aksu, Türkiye'nin her takımı yenebilecek güçte olduğunu söyledi. Aksu, ‘‘Zor veya kolay rakipler var diye bir değerlendirme içinde değilim. Çünkü biz güçlü bir ekibiz. Hangi turda hangi takımla karşılaşırsak karşılaşalım her rakibi yenecek güçteyiz. Amacımız kupayı Türkiye'ye getirebilmektir.’’ dedi.
 
OTORÄ°TELER NE DEDÄ°?

Haberin Devamı

VEDAT OKYAR: ONLAR KORKSUN

Ben İngiltere'den 8-0'lık yenilgileri yaşadım. Ancak bunların hepsi geride kaldı. Artık İngiltere'den korkum yok. Türk futbolu öyle bir yere geldi ki, artık başkası bizden korksun. Yıllar sonra yeniden Avrupa'ya futbolcular gönderiyoruz. Onlar da Avrupa'yı sallıyor. G.Saray'ın İngiliz takımlarına ne yaptığını biliyoruz. Milli Takım deseniz, zaten Dünya Kupası finalisti. Benim tek endişem bizim bu haleti ruhiyemizi koruyamamamız. Şu anki çizgimizden geri düşmezsek bizi kimse tutamaz.

DEVRÄ°M SAÄžIROÄžLU: RAKÄ°P Ä°NGÄ°LTERE

Türkiye'nin gruptaki en büyük rakibi İngiltere. Slovakya, Makedonya ve Liechtenstein'ın iddialı olacağını zannetmiyorum. Biraz olsun Slovakya'nın şansı var. Var ama biz bu takımı Dünya Kupası Elemeleri'nde rakip sahada yenmiştik. İngiltere fobisini üzerimizden atabilir ve maçlara iyi hazırlanırsak grup birincisi olmamamız için bir neden yok. İngiltere ile oynayacağımız maçların tarihleri de çok önemli. İstim üzerinde olduğumuz dönemlere denk gelirse şansımız artar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!