Gökşin’den tarım atağı

Tekstil sektöründen sonra tarım sektörüne geçen Gökşin Kimyasalları A.Ş, dünya pazarlarında söz sahibi olmayı hedefliyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Gökşin ile tarım sektörünü ele aldık.

Tarım sektörüne nasıl girdiniz?

Denizli bilindiği gibi tekstil, turizm ve mermer sektörlerinde Ege Bölgesi’nde iddialı bir şehir. Ancak bilinen o ki bu sektörlerde maliyet giderek artıyor. Biz de tekstil sektörünün dışında tarım alanına girdik. Özellikle Sarayköy Jeotermal Bölgesi’nde yapılan seracılık, Türkiye’ye örnek gösteriliyor. Küçük bir arazi ile başladığımız tarım sektöründe şu anda 25 bin dönüm araziye ulaştık. 2 milyon euroluk bir yatırım gerçekleştirdik. Bilindiği gibi dünya seracılık sektörünün yüzde 90’ı domates üretimine ayrılmış durum-da. Ama biz domates üretiminin dışında California tipi biber ve diğer sektörlere ulaşmak istiyoruz. Karpuz ve kavun üretimine de geçeceğiz.

Ya hedefleriniz, yeni yatırımlar olacak mı?

Amacımız her yıl kendimizi daha da yenilemek. Teknolojiyi yakalamak. Bunun için ekonomik anlamda da büyük yatırımlar yapacağız. Şu an- da Denizli’de organik tarım- da en iyi firmalar arasında ilk sıralardayız. Büyük mağazalar zincirlerinde ürettiğimiz ürünler raflarda tüketicinin hizmetindedir. Ayrıca ihra- cattada iddialı konuma geldik. Başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok büyük firmalara Denizli’nin tarım sektöründeki ürünleri sergilemeye başladık. Alt yapı seracılık için elverişli. Bu yüzden bu alanda yatırımların artacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin tarım sektöründe en iddialı bölgesiyiz. Yatırımlarımız artarak devam edecek.

1965’te Denizli Babadağ’da doğdu. 9 Eylül Üniversitesi İştetme Fakültesi’ni bitiren Zafer Gökşin, evli ve iki çocuk babası. Tekstil sektöründen sonra tarım sektörüne de adım atan Gökşin, 2006’da bu alanda büyük yatırımlar gerçekleştirdi.
Yazarın Tüm Yazıları