Göksel: “Toplumsal Uzlaşı Sağlanacak”

Güncelleme Tarihi:

Göksel: “Toplumsal Uzlaşı Sağlanacak”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 16:16

AK PARTİ SAMSUN İL BAŞKANI MUHARREM GÖKSEL.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 1 Kasım genel seçimleri sonrasında siyasi istikrarın, milletin takdiriyle AK Parti tarafından sağlanacağını söyledi. Göksel, siyasi istikrarın sağlanmasıyla birlikte toplumsal uzlaşının da üst seviyelere çıkarılacağını ifade etti.
Toplumsal uzlaşma hedefi doğrultusunda bütün kimlikleri ve yaşam tarzlarını bir zenginlik olarak devam ettirecek politikaların sürdürüleceğini belirten Göksel, “7 Haziran seçimlerinin ardından, bütün projeleri AK Parti’yi yıkmak olan muhalefet partileri tüm kampanyalarını, ‘oy verin gitsinler’ söylemi üzerine inşa etmiş, iktidar perspektifi ortaya koyamayarak, yönetme sorumluluğundan kaçmışlardır. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen, AK Parti sorumluluğu üstlenerek, Türkiye Cumhuriyeti’ni hükümetsiz bırakmamış ve seçim hükümeti kurulmuştur. Her şey milletimizin gözü önünde tecelli etmiştir. Bu nedenle 7 Haziran seçimlerinin siyasi muhasebesi, milletimiz tarafından 1 Kasım’da tecelli edecektir. 1 Kasım’da milletimiz, istikrar ve güvenin yanı sıra uzlaşma kültürü ve yönetme sorumluluğunu kimin taşıyacağına da karar verecektir. Bu karar AK Parti lehine verildiğinde toplumsal uzlaşı kültürünü sağlayacak her türlü çalışmayı yapacağız. Kimlik, ırk din, dil ayrımı gözetmeksizin herkesi kucaklayacak; devletin siyasi, idari, yargısal ve ekonomik düzenini, insan onurunu ve temel hakları merkeze alacak şekilde tasarlayacağız” dedi.
“ÇALIŞAN VE ÜRETENİN YANINDAYIZ”
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun seçim beyannamesinde, çalışan ve üretenlerin yanında olduğunu, alt işverenlik (taşeron) çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdam edileceğini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Göksel, “AK Parti iktidarında, çalışma hayatında esneklik sağlayarak, işletmelerimizin rekabet gücünü arttıracağız. İş Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planı’nı kararlılıkla hayata geçireceğiz. Kısmi zamanlı çalışma, staj, prim desteği gibi aralarla genç ve kadın istihdamını arttıracağız. Alt işverenlik (taşeron) çerçevesinde asıl işlerde çalışanları kamuda istihdam edeceğiz. Bu kapsamda diğer çalışanlarla ilgili de iyileştirici yönde alternatif çalışma modelleri oluşturacağız. Toplum yararına çalışma programlarımızda ailesinde çalışan ferdi bulunmayan öncelik vereceğiz. Basit usulde vergilendirilen esnafımıza yıllık 8 bin TL’ye kadar kazançlarından hesaplanan vergisini almayacağız. Bireysel emeklilik tasarruflarını ise yüzde 25 oranında desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!