Gökkuşağı’nda ‘Yöresel’ deneme

Güncelleme Tarihi:

Gökkuşağı’nda ‘Yöresel’ deneme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 14:58

Büyükşehir Belediye Meclisi, uzun yıllar atıl durumda kalan ve rağbet görmeyen, daha sonra Kamu Pazarı’na dönüştürülen Gökkuşağı Tesislerindeki 22 işyerinin Ankara’nın yöresel ürünlerinin satılması ve pazarlanması için bedelsiz olarak kiraya verilmesini kararlaştırdı. CHP grubu karara ret oyu verdi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan, İnönü Bulvarı üzerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Kütüphane arasındaki alanda yer alan Gökkuşağı Kamu Pazarı’ndaki 22 işyerinin Ankara’nın yöresel ürünlerinin satılması ve pazarlanması için kullanılmasını kararlaştırdı. Kırsal Hizmetler Jeotermal Kaynakları Dairesi Başkanı Özgür Güven imzası ve Melih Gökçek’in oluruyla meclise gelen Başkanlık Yazısı’nda Gökkuşağı tesislerindeki işyerlerinin, yöresel ürünler, el sanat ürünleri, ahşap işçiliği ürünleri, iyi tarım uygulaması veya organik tarım kapsamında üretilen ürünlerin doğrudan üretici tarafından pazarlanmasına yönelik olarak, kamu kurumlarına, kamu kurumu niteliğinde bulunan vakıf, birlik ve dernekler ile vergi muafiyeti bulunan vakıflara bedelsiz olarak tahsis edilmesi talep edildi. Yazıda ayrıca önceden protokol yapılan vakıf ve derneklerin de sürelerinin uzatılması istendi. Başkanlık Yazısı, CHP grubunun ret AK Parti ve MHP grubunun evet oyu vermesinin ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

Haberin Devamı

YILLARCA ATIL KALDI

Büyükşehir Belediyesi’nin, Eskişehir Yolu Milli Kütüphane önünde 340 metrelik alt geçit üzerine inşa ettiği “Gökkuşağı Rekreasyon Alanı” 2006 yılında Serdar Ortaç konseriyle açılmıştı. Rağbet görmemesi nedeniyle boşaltılan Gökkuşağı Rekreasyon Alanı uzun yıllar atıl durumda kalmıştı. Proje, ‘milyonlarca liralık yatırımın boşa gittiği’ ‘mekânın konumu ve tasarımı yüzünden kimsenin gelmeyeceği’ yönünde eleştirilirken Şehir Plancıları Odası tarafından da yargıya taşınmıştı. Son olarak Kamu Pazarı adıyla hizmet vermeye başlayan Gökkuşağı’nda Halk Ekmek’in yanı sıra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, FİSKOBİRLİK, GÜLBİRLİK, BELMEK ( EL Becerileri ve Meslek Edindirme Kursları), TAR-KOOP (Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi), ÖZÇAYKOP, TARMEK (Tarımsal ürünler Satış Merkezi), Tariş, BELSO, HASVAK (Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı) gibi kuruluşların satış ofisleri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!