GeriSeyahat Gökkuşağı tonlarında bir ilkbahar/yaz Ne kadar renge bürünsen az
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gökkuşağı tonlarında bir ilkbahar/yaz Ne kadar renge bürünsen az

Gökkuşağı tonlarında bir ilkbahar/yaz Ne kadar renge bürünsen az

Bu yazın en önemli 10 stil kodunu sırala deseniz “Fırfır, ceket, siyah-beyaz, çiçek, çizgili, dantel, über seksi, neon, maskülen ve retro” derim. Peki, bu stil kodları ışığında mutlaka almanız gereken parçalar neler? İşte, ilkbahar/yaz alışverişine çıkmadan evvel bilmeniz gereken stil akımları ve baharlık moda reçeteniz

Retro gözlük
Anneannelerimizin gözlükleri tüm hızıyla trend olmaya devam ediyor. Karl Lagerfeld’in tasarladığı 1V1Y’de özel olarak satılacak modellerin fiyatı 249 TL. Fashion@eye’de satılan Retrosuperfuture marka sarı saplı modelin fiyatıysa 520 TL.

Bileklere gold yakışır
Yazın aksesuarları bahardan belli oldu, bu sezon kesinlikle büyük ve iddialı takılar takacağız. Ve güneşin rengiyle uyumlu olduğundan olsa gerek altın rengini tercih edeceğiz. PP From Long düz bileklik 378 TL, PP From Long işlemeli bileklik 640 TL.

Topuklu da seksi olunur düz de
Christian Louboutin yüksek topukları üzerinde yürüyemeyenlerdenseniz kırmızı tabanlı büyücü bu sezon düz ama yine de seksi ayakkabılar
tasarladı. Tercih sizin. Pembe topuklular 1828 TL, beyaz düzler 2135 TL.

Siyah beyaz tonlar şart
Kimse alınmasın bu bahar herkes Beşiktaşlı. En sık göreceğimiz renk kombini siyah beyaz. Bazı ürünler de bariz belli, bazılarındaysa alacabulaca. Beymen Collection’un bu uzun eteğinde olduğu gibi. Gündüz de gece de rahatlıkla kullanılabilecek bu etek 895 TL.

Bahar yağmurları için
Aniden bastırma ihtimali olan bahar yağmurları için en stil sahibi alternatifi Que yapmış. Gri yağmurluğun fiyatı 750 TL.

Dantelden vazgeçme
Tığ işi, örgü, dantel nostaljiye ait ne varsa yine başımızın tacı. En yeni mayo-bikini markamız Marquesa Beachwear’in dantel elbisesinin fiyatı 450 TL. Bilstore’larda ve Midnight Express mağazalarında bulabilirsiniz.


6 adımda yaza hazırlık

Fonksiyonel sandalet
Bu yaz denize girdiğinizde açılmayacak, ayağınızdan çıkmayacak fonksiyonel bir sandalet alırsanız tatiliniz daha bir anlam kazanır. adidas mavi sandaletin fiyatı 145 TL.

Tek parça mayo
Son iki senedir tek parça mayo bikininin tahtını ele geçirdi. Hem fonksiyonel, hem daha derli toplu duruyor hem de estetik. Adidas mayo 154 TL,  DBBerdan mayo 390 TL, Eres mayo 765 TL

Şortsuz olmaz
Yaz demek şort demek, bacaklar özgür kalırken rahat hareket edebilmek demek. Tasarımcı Nevra Karaca’ya ait bu kırmızı şortun fiyatı 138 TL.

Havaianas’sız yaz geçmez
Yazın en önemli sembollerinden biri şüphesiz parmak arası terlik. Modaya uygun trendleriyle de Havaianas ilk tercihlerimizden oluyor. Leopar tabanlı pembe terliğin fiyatı 74.90 TL

Yazın da deri giyilir
Deriler teknolojik olarak incelip, terletmeyen bir hal aldıkça yazın da deri giyilebilir oldu. Özgür Masur’un renkli derileri çok iddialı. Bu sarı eteğin fiyatı 1050 lira.


Neon ya da seksi bikini  
“Ben mayo giymem trend ne olursa olsun bikinimden vazgeçmem” diyorsanız bikininizi ya neon renkli ya da seksi olarak seçmelisiniz. Lilyandose bikini 500 TL,
Oye Bikini 590 TL.  

Erkekler de rengarenk

Ayaklar sağlam
Ayakkabıda renk trendi erkeklere de sıçradı. Ve en iyi örneklerinden birini Niyazi Erdoğan İnci Deri için tasarladı.


Pastel renkli trikolar
Beyaz gömlek üstüne bisiklet ya da V yakalı pastel renkli koton triko giymek tam sezonluk!

Bahar şekerlemeleri 
Erkek stilinde farklı renkleri bir arada kullanmanın bir âdâbı var. Renkli örgü kemerleri, renkli bermudalarla kombinlemek için Kip mağazalarına göz atabilirsiniz.

Kıpkırızı
Kombini baştan aşağı tek renkten oluşturmak modasına aynen devam. Tek yapmanız gereken mevsime yönelik bir renk seçmek. Levi’s’ın kırmızı pantolonları, gömlekleri, ayakkabıları şık bir alternatif olabilir.

Çiçek baskılar
Denim gömlek modası mevsime ayak uyduruyor, çiçek baskılarla, parça boyalı tasarımlarla baharı karşılıyor.

Demirbaş beyaz pantolon
Enine boyuna her türlü lacivert-beyaz marin çizgiler bu sezon her üründe, tüm vitrinlerde. Kombinlenmesi çok kolay. Başrolde beyaz pantolonlar var.

Çiçek çocuklara selam olsun
Pantolonun da elbisenin de çiçeği makbul bu sezon. Çiçekli modeller hayvan baskıları ile kombinleniyor. Papağan en sevdiğimiz kuş. Mavi çiçekli pantolon 99 TL, Mavi papağanlı bluz 34 TL, Marks&Spencer çiçekli elbise 149 TL

Hafta sonu valizi
Bahar demek hafta sonu kaçamağı demek. Tüm zamanların klasiği Louis Vuitton’un Zephyr valizi tatile giderken stilinden taviz vermeyenler için ideal. Fiyatı 5850 TL- 7200 TL arasında değişiyor.

Grease günlerine dönüş
Dizin hemen altından biten kabarık etekler, annelerimizin üzerimizde gördüğünde “Aynısından benim de vardı” diyeceği türden. Mybestfriens marka bu eteği Çağla Şikel ‘Bugün Ne Giysem’ programında giydi bile. 900 TL

False