Gökhan Ünal'dan "üç büyükler"e mesaj

Güncelleme Tarihi:

Gökhan Ünaldan üç büyüklere mesaj
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2007 15:44

Kayserispor'un milli futbolcusu Gökhan Ünal, kulübünün izin vermesi halinde büyük takımlar için kendisini hazır hissettiğini söyledi. Çok sayıda teklif aldığını belirten golcü oyuncu, "Tek hedefim Avrupa'da oynamak" dedi.

Gökhan Ünal, Futbol Federasyonu'nun TamSaha Dergisi'nin nisan ayı sayısında yer alan röportajında, geçen sezon olsa büyük takımlar için “hazırım” demeyeceğini kaydederek, “Çünkü Süper Lig için yeni bir oyuncuydum, ama bu sezon kendimi daha olgunlaşmış görüyorum. Eğer kulübüm izin verir ve transferim gerçekleşirse büyük takımlar için kendimi hazır görüyorum” diye konuştu.

Büyük takımlarda oynayan forvetlerden eksik bir yanının olmadığını belirten Gökhan, “Onlardan eksik bir yanımın kaldığını düşünmüyorum. Tabii ki kendimi Hakan ağabeyle kıyaslayacak değilim, onun kariyeri tartışılmaz, ama ben o takımlara gidersem zorluk çekeceğime inanmıyorum ve yer bulabileceğimi biliyorum” şeklinde konuştu.

Gökhan Ünal, Kayseri'de büyük takım olabilecek tohum bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Önümüzdeki sezon için hedef şampiyonluk. Yeni stadımız ikinci yarıya yetişecek. Yöneticilerimiz şampiyonluğa oynanacak bir kadro kuracak. Kulüple aramda sorun olmazsa ben de devam edeceğim. Kayserispor'da mutluysam başka bir takıma gidip de huzurumu bozmak istemem. Yine de Kayserispor'da belirli bir noktaya geldikten sonra hedeflerim doğrultusunda aşama kaydetmek isteyebilirim. Avrupa'ya gitme konusunda üç büyük takım daha önemli bir basamak olduğu için tercihler de o yönde olabilir.”

"Kayserispor büyük hedeflere sahip olduğu sürece sen orada mısın" sorusuna Gökhan, "Zaten sözleşmem devam ediyor. Kulüple aramda bir sorun olmazsa elbette devam edeceğim" diye yanıt verdi.

"AVRUPA'DAN ÇOK SAYIDA TEKLİF ALDIM"

Avrupa'da oynamak gibi bir hayalinin bulunduğunun hatırlatılması ve hangi Avrupa ligini tercih edeceğinin sorulması üzerine Gökhan, şunları söyledi:
"İngiltere'yi çok istiyorum. Middlesbrough beni istiyordu, ama İngiltere yabancı oyuncu transferi için milli olma sınırı koyduğu için bu şimdilik mümkün değil. Fransa ve Almanya'dan da teklifler aldım. Fransa'dan Monaco'nun beni çok istediğini biliyorum. Ayrıca, Paris Saint Germain ve Rennes'den de teklifler var."

Gökhan, "Senin için İstanbul'a gelmek bir hedef mi, yoksa direkt Avrupa'ya gitmeyi mi düşünüyorsun" sorusuna ise "Eğer olursa elbette direkt Avrupa'ya gitmek isterim, ama İstanbul takımlarında oynamanın da bana kariyer kazandıracağını biliyorum" diye cevap verdi.

"Beni ben yapan Kayserispor'dur, bunu asla inkar etmiyorum" diyen Gökhan,büyük takımda oynamanın Avrupa için daha net bir basamak olduğunu, İstanbul'da oynarsa belki daha farklı taliplerinin de olacağını, tek hedefinin Avrupa'da oynamak olduğunu söyledi.

"RUBİN KAZAN, KULÜBE 5 MİLYON DOLAR ÖNERDİ"

“Avrupa'ya gidersen kalıcı olacağına inanıyor musun” sorusu üzerine Gökhan, “İlk bir sene çok önemli. Uyum dönemini atlatırsam kalıcı olacağımı düşünüyorum. Fransa'yı da kendime daha yakın buluyorum. Bu arada, Rusya'nın Rubin Kazan takımından da bir teklif aldım. Kulübe 5 milyon dolar önermişler,ancak kulübüm buna yanaşmadı. Çünkü Kazan takımı beni devre arasında almak istiyordu. Kayserispor ise önündeki hedefleri düşünerek bu transfere izin vermedi” şeklinde konuştu.

Gökhan, Avrupa'da oynama konusunda takım ayırımı yapıp yapmadığı sorusu üzerine de “Avrupa'da takımlar arasında büyük farklar yok. Elbette herkes gibi ben de büyük takımlarda oynamak isterim, ama mutlaka büyük takımda oynayacağım diye bir ısrarım yok. İyi bir ligde, benim futbol yapıma uyacak bir takımda oynamak isterim. Bana uyacak takımdan maksadım da pas yapmayı seven, gelişi güzel futbol oynamayan bir takım. Çünkü biz Kayserispor'da pas yaparak başarılı olmayı öğrendik” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!