Gökhan Gönül operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Gökhan Gönül operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 01:57

Fatih Terim istedi... Bursasporlu Şener sarı kırmızılıların radarına girdi. Yıllar önce Oftaş forması giyerken Gökhan Gönül’ü bonservis bedeli ödemeye yanaşmadığı için Fenerbahçe’ye kaptıran G.Saray, bu kez benzer bir hataya düşmek istemiyor.

Haberin Devamı

TRANSFERDE rotasını ‘yabancı yerli’ olarak belirleyen Galatasaray ve Fatih Terim’in listesinde Türkiye Ligi’nden Erman Kılıç’ın yanı sıra iki de genç futbolcu var. Başkan Ünal Aysal’ın, “Türkiye’deki yerlileri bize 10 lira ise 20 liraya teklif edip öyle masaya oturuyorlar” cümlesi ve Terim’in onayı ile rotasını gurbetçilere çeviren sarı kırmızılılar, ‘gençleştirme ve gelecek operasyonu’ düşüncesi ile Şener Özbayraklı ve Taylan Antalyalı’yı listesine dahil etti.
Teknik direktör Fatih Terim, Galatasaray’ın geleceği adına yaşları 22 ile 17 olan bu iki oyuncunun alınması gerektiğinin altını çizdi.

GELECEK İÇİN ÖNEMLİ

BU sezon büyük bir çıkış yapan ve Fatih Terim’in performansını dikkatle takip ettiği 22 yaşındaki Bursasporlu başarılı sağ bek için Galatasaray transfer komitesi de gerekli titiz araştırmayı da yaptı. Yıllar önce 1 milyon bonservis bedeli yüzünde Gökhan Gönül gibi bir sağ beki Fenerbahçe’ye kaptıran sarı kırmızlılar, benzer ve ikinci kez yetenekli-genç bir sağ beki elinden kaçırmamak için transferde harekete geçti. Yeşil beyazlı formayı bu sezon 16 maçta giyen Şener Özbayraklı, başarılı savunma yönünün yanı sıra hücuma pozitif katkısı ile Fatih Terim’in ‘gelecek’ adına listeye dahil ettiği isim oldu.

Haberin Devamı

ÖZEL MADDE AVANTAJI

G.SARAY’ın bu transferde iştahını kabartan bir diğer nokta da futbolcunun sözleşmesine konulan özel madde. 2016 yılına kadar Bursaspor ile kontratı olan Şener’in sözleşmesinde “2 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesi G.Saray’a iletildi. Bursaspor ile anlaşması halinde de 22 yaşındaki oyuncuya yıllık 500 bin Euro verecek. Sarı kırmızılılar ayrıca Bucaspor’da forma giyen genç Taylan Antalyalı’ya da talip olacak. Fatih Terim’in gözdelerinde biri olan orta saha ve kanatlarda oynayabilen 17 yaşındaki futbolcu için de girişimler başlayacak.    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!