Gökçek ekibi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Gökçek ekibi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 14:42

Bugsaş-Ankaragücü maçı sonrası Başkent’te gerilim tırmanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı tartışılacak açıklamalar yaptı. ‘Ankaragücü maçı kazanamadıysa suç benim mi ? diyen Gökçek, “Seneye, kulüp yönetimine arkadaşların girmesini sağlayacağız. Kulüp idaresini devralacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

İkinci Futbol Lig Kırmızı Grupta 1-1 biten Bugsaş – Ankaragücü maçı sırası ve sonrasında çıkan olaylar, Başkent’te tansiyonu yükseltirken, kendisine yöneltilen tepkilere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir TV kanalında cevap verdi. Gökçek, “A.Gücü’nün şampiyon olmasını istemesem neden 57 milyon TL yardımda bulunulmasına yardımcı olayım” dedi. Gelecek sene başında A.Gücü’nün yönetimine arkadaşlarının girmesini sağlayacağını belirten Gökçek, “CHP, Ankaragücü’nü ele geçirmek istiyor. Bu sene olur olmaz bilmiyorum ama önümüzdeki sezon ben alacağım onlardan bağırttıra bağırttıra. Ve Selçuk Dereli de kalmayacak. Yazın bunu deftere. Ben kendim yönetici olamam ama benim arkadaşlarım olacak” diye konuştu.

Üyelikleri mahkeme yoluyla iptal edildikten sonra A.Gücü’nde uzak kaldığını söyleyen Gökçek, şöyle konuştu:
“A.Gücü bizim yardımlarımız sayesinde iyi yerlere geldi. A.Gücü, 2. Lige düştükten sonra Mehmet Yiğiner başkanlık için bizden destek istedi. Biz de elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. A.Gücü’nü 2 defa transfer yasağından kurtardık. Belediye Meclisi kararı ile A.Gücü’ne yardım sağladık. Sezon başında Ankara’nın esnafını Gölbaşı’nda toplayıp 6 milyon TL gibi bir parayı A.Gücü için topladım. A.Gücü’nün hiç geliri yokken 1. Lig derecesinde transfer yaptılar. Ankaragücü, hiçbir gelir olmadan bu paraları nasıl buldu? Her türlü fedakarlığı yapmamıza rağmen birkaç provokatör bizi tehdit ediyor. 27 milyon TL vergi borcunun ödenmesine de yardımcı oldum. Ben yardım etmesem A.Gücü ne yapabilirdi? Yaptıklarımızın taktir edilmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

A.GÜCÜ YENEMEDİYSE SUÇ BENİM Mİ ?

“Bugsaşspor’a yenilin!” demediği için suçlu kabul edildiğini ileri süren Gökçek,şunları söyledi:
“A.Gücü’nün şampiyon olması için her türlü fedakarlığı yapıyoruz ancak son maça gelip beni suçluyorlar. Neymiş efendim, (Bugsaş’ın A.Gücü’ne yenilmesi gerekiyormuş, A.Gücü şampiyon olacakmış) Melih Gökçek olarak, Bugsaşsporlu oyunculara, ‘yenilin’ diye nasıl söylerim. Ben bundan dolayı A.Gücü düşmanı oluyorum. Böyle bir şey olabilir mi? 275 A.Gücü taraftarı maça girmiş. Ayrıca şeref tribününde de 500 kişi varmış. Sahadaki futbolcular oynayamayıp 1-1 berabere kaldıysa suç benim mi? Koca belediye başkanı olarak A.Gücü için şike yapın mı diyecektim? Şike yapın demediğim için hain oluyorum, bunun bir mantığı var mı? Ayrıca Bugsaşspor galibiyet alsın diye prim verildiği söylendi. Bugsaşspor ligde kalmak için galip gelmek zorunda zaten. A.Gücü’nün gönlü olsun diye Bugsaşspor’a yenilin ve küme düşün mü diyecektim? Bunu hangi mantık kabul eder. Bugsaşspor, A.Gücü’nü yensin diye prim verilsin dediysem dünyanın en şerefsiz adamıyım, yoksa bunu söyleyenlerin hepsi şerefsizdir. Bugsaşsporlu yöneticilere, “Bütün tribünler Ankaragüçlülere açılsın diye resmi bir teklifte bulunuldu mu?” diye sordum. “Hayır” cevabını aldım.”

Haberin Devamı

57 MİLYON DESTEĞİ NEDEN VEREYİM ?

“Bugsaşspor maçının ardından Ankaragüçlülerin üzerine su sıkıldığı görülüyor. Ben mi sıkın dedim? Neden böyle oldu bilmiyorum. Polis kayıtlarında ne yazdığına bakmak lazım. Bu su sıkmalar, tabi ki tasvip edilmez. Sosyal medya üzerinden tehditler alıyorum. CHP’nin bu oyunlarını masum Ankaragüçlü taraftarlar anlamıyor olabilir. A.Gücü taraftarlarına lafım yok ama CHP ile endeksli hareket eden gruplar, bu durumu siyasi istismara çeviriyor. Kimse alet olmasın. Siyasetten beslenen gruplar A.Gücü’nden ayrılırsa A.Gücü’ne neler yapacağımızı herkes görür. A.Gücü’nde sadece bizim söz hakkımız olduğunda başarılı olamazsak bizi eleştirsinler. A.Gücü’nün şampiyon olmasını istemesem 57 milyon TL desteği neden vereyim? Biz, A.Gücü’nü seviyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!