Gökçek’e tek soru

BAŞKENTİ 18 yıldır yönetiyorsunuz. Üst geçit, alt geçit, Kızılırmak suyu... Atatürk Bulvarı’nı otoyol yaptınız. Şimdi Kuğulu altgeçidini kapatacağım deyip halka zarar vererek politika yapıyorsunuz.Metro dediniz 18 yıldır elde var sıfır.

Hepsi iyi, tamam. Bütün bunları bir an için siyasetin, oy kazanmanın, popülizmin gereği diyelim.
Başkan Melih Gökçek, size sadece tek bir sorum var. Yukarıda belirttiğim gibi bir an için yaptıklarınızın hepsine “tamam, olabilir” demek için gerekçeler bulunabilir. /images/100/0x0/55ead58ff018fbb8f899b31c
Tek sorum şu:
Atatürk’e karşı alerjiniz neyin nesi oluyor? Bunun nedenini anlayamıyorum.
TBMM’nin karşısında, İçişleri Bakanlığının önündeki Emniyet Parkı’na Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık bir Atatürk anıtı yaptırdı. İyi de yaptı.
Başkan Gökçek, siz ne yaptınız? Yemediniz içmediniz gittiniz bu Atatürk anıtının önüne onu kapatacak şekilde kocaman bir reklam panosu koydurdunuz. Bu reklam panosunu kaldırmanız istendi, uyarıldınız. Yine bir hareket yok.
Alt-üst geçitler sizin olsun.
Yapılan anıtı gölgelemek, perdelemek nasıl akla gelebilir?
Kaldı ki bildiğim kadar siz Atatürk’e karşı birisi de değilsiniz?
Peki neden bütün bu yapılanlar?

Çankaya’dan çözüm bekliyoruz

ÇANKAYA Belediyesi’nin, hissedarı olduğumuz arsalara yaklaşık 2 yıldır uyguladığı 200 m2 üzeri arsaları satmama kararından dolayı, mağduriyet yaşıyoruz. (200 m2 altı arsalar satılıyor) Resmi başvurularımızda ve görüşmelerimizde herhangi bir sorun olmadığı dosyaların hazır olduğu bilirkişi fiyatlarının belirlendiği sadece imzayı beklediğini öğrendik. Ancak 2 yılda imza aşamasına gelen dosyalarımız 4-5 aydır da imza bekliyor. 200 m2 altı olup üzerinde icra haciz olanlar dahi taahhütnameyle verilirken, 200 m2 üzeri diye 2-3 güne imzadan çıkar diye bekletildiğimiz dosyalarımızı daha ne kadar bekleyeceğimizi bilmiyoruz.
Mağduriyetlerimizin bir an önce çözülmesi için sayın Bülent Tanık’tan bu konuya da hassasiyet gösterip sorunumuzu çözmesini bekliyoruz.
Ender ASLAN

Bina altı fırınlar hemen kapatılmalı

TÜRKİYE Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bina altında faaliyet gösteren bütün fırınların bir an önce kapatılması gerektiğini söyledi. Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, 1999’daki Marmara Depreminde bina altlarında üretim yapan çalışır vaziyetteki fırınlarda depremle birlikte yangın çıktığına ve enkazdan hiç bir canlı çıkmadığı gibi cesetlerin yandığına tanık olunduğunu bildirdi. Balcı, bina altında faaliyette bulunan fırınların bir an önce kapatılması gerektiğini söyledi.
Yazarın Tüm Yazıları