Gökçeada'da zıpkınla balık avı elemeleri yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Gökçeadada zıpkınla balık avı elemeleri yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2018 15:15

Gökçeada'da zıpkınla balık avı elemeleri yapıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Gökçeada ilçesinde, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gerçekleştirilen, 2018 Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası eleme müsabakası ikinci ayağında, dereceye giren spor kulüpleriyle birlikte Türkiye Şampiyonası finalistleri belli oldu.

Gökçeada ilçesi açıklarında, Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinden 20 spor kulübünün 28 bot ile yarıştığı ikinci eleme müsabakasına, toplam 84 sporcu katıldı. Sporcular, belirlenen balık türlerinde en fazla balığı avlayabilmek için 5 saat boyunca tek nefeste yüksek efor gerektiren dalışlar yaptı. İkinci eleme yarışlarının ardından yapılan tartı işleminin sonunda, Çanakkale Gökçeada Spor Kulübü  birinci, Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ikinci ve Sinop Triatlon Yüzme Yelken Sualtı Spor Kulübü üçüncü oldu.

Çanakkale Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, TSSF Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Arslan ve Ali Hakan Tunçalp’in de hazır bulunduğu Gökçeada Kaleköy Meydanı'nda 28 Nisan Cumartesi günü düzenlenen ödül töreninde en başarılı ilk üç takıma madalyaları takdim edildi. Avlanan 188 kilo balık Kızılay’ın Gökçeada Şubesi'ne bağışlandı.

16 TAKIM TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU İÇİN ORDU’DA YARIŞACAK

20 spor kulübünün puan sıralamasında ilk 12 spor kulübü ile 6-7 Nisan’da Antalya’da yapılan ilk eleme yarışlarında en yüksek puanı alan 4 spor kulübü, 22-24 Haziran tarihlerinde Ordu’da yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda finalist olarak mücadele edecek.

ENGELLİ DALICILAR BİREYSEL SIRALAMADA İLK 30’DA YER ALDI

Zorlu müsabakalarda iki engelli dalıcı da yer aldı. Trabzon Gülbahar Spor Kulübü’nden Mustafa Beyaz bir müren, 2 balık vurarak bireysel puanlamada 19'uncu sırada yer alırken, Balıkesir Burhaniye Belediye Spor Kulübü’nden Orçun Doyuran ise 26'ncı sırada yer aldı.

İkinci eleme müsabakalarında dereceye giren ve Türkiye Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazanan spor kulüplerini kutlayan TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, “Gökçeada Belediyesi’ne, Gökçeada Kaymakamlığı’na, Çanakkale Belediyesi’ne, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na, Gökçeada Spor Kulübü Başkanı Bülent Ecevit Atalay’a, organizasyona verdikleri destek ve işbirliğinden dolay teşekkür etti.

Vural BOZOK/GÖKÇEADA(Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!