Gökçe Fırat Çulhaoğlu "Cumhurbaşkanına hakaret" davasında hakim karşısına çıktı

Güncelleme Tarihi:

Gökçe Fırat Çulhaoğlu Cumhurbaşkanına hakaret davasında hakim karşısına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 12:45

Gökçe Fırat Çulhaoğlu "Cumhurbaşkanına hakaret" davasında hakim karşısına çıktı

Haberin Devamı

Serpil KIRKESER / İSTANBUL (DHA) - ULUSAL Parti Genel Başkanı ve Gazeteci- Yazar Gökçe Fırat Çulhaoğlu, "Kanlı Başkanlık Yolu" isimli kitabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Başka suçtan tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden Ses ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşma salonuna bağlanan sanık Çulhaoğlu, "Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlemedim. Bu suçu işleme gibi bir kastım yoktur. Davaya konu kitaptaki yazılar daha öncede gazetede günlük olarak yayınlanmıştır. Bu hali ile eylemin zaman aşımına uğramış olduğu aşikardır" dedi.

SANIK SEGBİSLE DURUŞMAYA BAĞLANDI
Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada başka suçtan Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve avukatı hazır bulundu.  Şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı duruşmada avukatı Abdulsamet Aydın temsil etti.

"EYLEMİN ZAMAN AŞIMINA UĞRADIĞI AŞİKARDIR"
Sanık Çulhaoğlu duruşmada, "Mahkemenizin ilk duruşması yapıldığı tarihte ben İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce “Terör örgütüne üye olmaksızın örgüt propagandası yapmak" suçundan tutukluydum. Tutuklu bulunduğum eylemin cezası 2 yıl 6 aydır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkımda iddianame tanzim edilmekle bu kere “Terör örgütü üyesi olmak" suçlaması ile karşılaştım. Bu eylemin cezası da 15-20 yıl hapis cezasıdır. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunmamı yaptıktan sonra diğer bir kısım sanıklar ile birlikte Cumhuriyet Savcısının talebi doğrultusunda tahliyeme karar verildi. Ancak tahliye kararından hemen sonra bu kere hakkımda “Anayasayı ortadan kaldırmaya teşebbüs" eyleminden bahisle soruşturma açılarak Terörle Mücadele Şubesi'nde bu eyleme ilişkin olmak üzere iki hafta gözaltında kaldım. Açılan bu soruşturma nedeniyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle cezalandırılmam talep edilmektedir. Siyasiler tarafından gündeme getirilen idam müessesinin geçerli kılınması halinde bu kere yeni bir suçlama çerçevesinde idam cezası ile yargılanmam mümkün hale gelecektir. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmem nedeniyle tahliye kararı veren mahkeme başkanı ve heyet üyeleri ile tahliye mütalaasında bulunan Cumhuriyet Savcısı hakkında Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından görevden uzaklaştırma işlemi uygulanmıştır. Bu hali ile sanıklar lehine hareket eden hakim ve Cumhuriyet Savcıları üzerinde baskı kurulmaya çalışılmıştır" dedi.

"SUÇ İŞLEME KASTIM YOKTUR"
"Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlemedim. Bu suçu işleme gibi bir kastım yoktur" diyen sanık Çulhaoğlu, "Davaya konu kitaptaki yazılar daha öncede gazetede günlük olarak yayınlanmıştır. Bu hali ile eylemin zaman aşımına uğramış olduğu aşikardır. Gelecek celse ek savunmada bulunacağım" diye konuştu.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AVUKATI: ŞİKAYETİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR 
Şikayetçi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Avukatı  Abdulsamet Aydın  sanığın davaya konu "Kanlı Başkanlık Yolu" isimli kitabında bir çok yerde müvekkiline hakaret ettiğini belirterek, "Sanık, müvekkile olan hakaret eylemini gizlemek amacıyla dava konusu kitap ile ilgili olmayan bir kısım soruşturma dosyalarından bahsetmektedir. Söz konusu soruşturma dosyalarının davamız konusu ile hiçbir ilgi ve alakası bulunmamaktadır. Bu nedenle sanığın savunmalarını kabul etmiyoruz. Sanık hakkındaki şikayetimiz devam etmektedir" ifadelerini kullandı. Sanığa savunma için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İDDİANAME
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun "Kanlı Başkanlık Yolu" isimli kitabının hakaret içerdiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı halkın nezdinde küçük düşürücü, onur ve saygınlığını zedeleyecek şekilde olduğu belirtildi. İddianamede şüpheli Çulhaoğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!