Göğüs Hastanesi'nde bir ilk gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Göğüs Hastanesinde bir ilk gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 11:25

İZMİR'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Op. Dr. Güner Yıldız ve Üroloji Yan Dal ekibi tarafından ilk defa 'sacral stimulasyon' (sacral sinir uyarımı) ameliyatı yapılmaya başlandı. Ameliyatla 37 yaşındaki hasta Emrah Bakır sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı


Ameliyatla ilgili bilgi veren Op. Dr. Güner Yıldız, "İzmir'de ilk defa ekibim ile beraber gerçekleştirdiğimiz bu operasyon sayesinde hastalarımız, daha büyük ameliyatlara ve daha uzun tedavi süreçlerine maruz kalmadan, doku altına yerleştirdiğimiz küçük bir stimülasyon cihazı ile gündelik hayatına daha konforlu bir şekilde devam edebiliyor. Kapalı cerrahi yöntemiyle bel bölgesi üzerine yerleştirdiğimiz kalıcı bir pil (cihaz) yardımıyla oradaki sinirlerin uyarılmasını sağlayarak hastaların günlük yaşantılarını zorlaştıran idrar kaçırma, idrar yaparken yanma, ağrı gibi önemli şikâyetlerini ortadan kaldırabilmekteyiz. Sakral sinir uygulaması iki safhada gerçekleşmektedir. Birinci safhada geçici stimülatör elektrotu yerleştirerek, sinir etkileşiminin değerlendirildiği test dönemi ile yöntemin etkinliği izliyoruz. Bunu takiben olumlu etkinin gözlenmesi ile ikinci safhada kalıcı stimülasyon elektrotu ve pil yerleştiriyoruz. Operasyonu genel ya da lokal anestezi altında ağrı duyulmadan yapmaktayız. Emrah Bey bizim bu ameliyatı yaptığımız ilk hastamız ve ameliyattan sonraki gün taburcu oldu. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu operasyonu daha sık uygulayarak daha çok hastaya şifa oluruz" dedi.
Operasyon ile ağrılarından kurtulan hasta Emrah Bakır, ameliyatın çok konforlu ve kısa süren bir işlem olduğunu, herhangi bir sıkıntı çekmediğini dile getirdi. Bakır, "Uzun zamandan beri bu ağrılarla yaşıyordum. Dr. Güner Bey'le karşılaşmak benim için büyük bir şans oldu. Operasyonun bütün detaylarını anlatınca çok heyecanlandım ve işlemi hemen kabul ettim. İlk operasyondan sonraki test süresinde vücudum bu yönteme olumlu cevap verdi ve ağrılarım geçti. İkinci operasyon da yaklaşık 15 dakika sürdü ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ameliyat olduğum gün ayağa kalktım. Bu tedavi yöntemiyle beni tanıştıran doktoruma, ekibine emekleri ve ilgileri için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız da "Hastanemiz yalnızca göğüs hastalıklarında değil birçok branşta da hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. İzmir'deki üroloji klinikleri arasında ilk defa 'sacral stimulasyon' ameliyatı gerçekleştirmiş olmaktan dolayı gurur duymaktayız. Üroloji yan dal ekibimizi tebrik ediyor ellerine sağlık diyorum. Hastamıza da hastanemizi tercih ettiği için teşekkür ediyor, acil şifalar diliyorum" dedi.

 

 

 


 

BAKMADAN GEÇME!