GMİS'ten Başbakan Yıldırım'ın ziyaretiyle ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

GMİSten Başbakan Yıldırımın ziyaretiyle ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 16:35

GMİS'ten Başbakan Yıldırım'ın ziyaretiyle ilgili açıklama

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA) - ZONGULDAK'ta Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın dün sendikayı ziyaretine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay ve GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci'nin, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndaki (TTK) işçi açıklarına dikkat çekerek, işçi açıklarının giderilmesiyle üretimin de artacağını Başbakan Yıldırım'a ilettikleri belirtildi. Görüşmede, taşkömürü üretiminin TTK’da devlet ciddiyeti ve devlet eliyle yapılmaya devam edilmesinin önemine dikkat çekildiğine açıklamada yer verilerek şöyle denildi:
"Başbakan Binali Yıldırım’ın tüm sorularına ayrıntılı bir şekilde cevap verildi. Kurumda norm kadroya göre 6 bin işçi açığı olduğu, TTK Genel Müdürlüğü'nün talebine rağmen 2010 yılından beri işçi alınmadığı ve kurumun 5’te 1 kapasite ile çalıştırıldığı vurgulandı. Başbakan Binali Yıldırım, kömür ithalatına ton başına fon konulduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin kömüre ihtiyacı olduğunu, kömürün Zonguldak’ta var olduğunu, çalışmak isteyen insanların olduğunu belirterek, kömür üretiminin artırılabilmesi için şartları zorlayacaklarını kaydetti. Başbakan Yıldırım, maliyet ve verimlilik başta olmak üzere kapsamlı bir çalışmanın yapılacağını ifade etti."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!