GMİS: TTK'nın özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

GMİS: TTKnın özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 18:07

GMİS: TTK'nın özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA) - GENEL Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, maden işçisi ve Zonguldak halkının Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) özelleştirilmesine asla müsaade etmeyeceğini söyledi.
GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, genel merkez yöneticileri ve şube başkan ve yöneticilerinin katılımıyla yapıldı. Toplantının gündeminde ise TTK'nın özelleştirileceği iddiaları yer aldı. Toplantının açılışında konuşan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, "Kimse madencinin sabrını daha fazla zorlamasın. Maden işçisi ve Zonguldak halkının TTK'nın özelleştirmesine asla müsaade etmeyeceğini herkes bilmelidir. Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulu’nun her ferdi canı pahasına TTK'yı savunmaya ve bu gerçekleri tüm Türkiye’ye anlatmaya devam edecektir." dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun özelleştirilmesi çalışmasını başlattığı iddialarının madenciyi rahatsız ettiğini ifade eden Demirci, şunları söyledi:
"Şimdi GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu olarak biz diyoruz ki bu telaş neden? Eğer böyle bir çalışma yapılıyorsa neden muhatapların haberi yok? Türkiye'de 'Milli Seferberlik' ilanının tartışıldığı bir günde maden işçisi ve Zonguldak halkı neden tahrik ediliyor? Biz, Türkiye’nin taşkömürüne, TTK'ya ve Zonguldak'a ihtiyacı olduğunu biliyoruz. En az yüzyıllık kömür rezervi bulunan bölgemizde, kimse 168 yıllık üretim kültürüne sahip Türkiye Taşkömürü Kurumu’nu küçültmekten ve daraltmaktan söz edemez."
Açıklamanın ardından basına kapalı gerçekleştirilen toplantının sonuç bildirgesinde ise GMİS'in işçinin işine, aşına, bölgenin, ülkenin ve milletin geleceğine canı pahasına sahip çıkmaya ve gerçekleri Türkiye’ye anlatmaya devam edeceği açıklandı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!