GMİS Madenciyi Bilgilendiriyor

Güncelleme Tarihi:

GMİS Madenciyi Bilgilendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 14:18

TÜRK-İŞ İLE HÜKÜMET ARASINDA KAMU KESİMİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇERÇEVE PROTOKOLÜ’NÜN İMZALANMASININ ARDINDAN GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI (GMİS) GENEL MERKEZ VE ŞUBELER YÖNETİCİLERİ ÜRETİM BÖLGELERİNDE MADEN İŞÇİLERİNE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SÜRECİ HAKKINDA BİLGİ AKTARDI, GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU.

Türk-İş ile Hükümet arasında Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün imzalanmasının ardından Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileri üretim bölgelerinde maden işçilerine toplu iş sözleşmesi süreci hakkında bilgi aktardı, görüş alışverişinde bulundu.
1 Haziran 2015 tarihinde; GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci Gelik’te, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu Üzülmez’de, Genel Sekreter Hakkı Arslan Kozlu’da, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska Karadon’da, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ Merkez servislerinde çalışan madencileri bilgilendirdi ve görüş alışverişinde bulundu.
"KARARI BİRLİKTE VERECEĞİZ"
TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde gece vardiyasından çıkan ve gündüz vardiyasına gelen madencilere bilgi veren GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Hükümet ile Türk-İş arasında imzalanan çerçeve protokolü hakkında ayrıntılı bilgi verdikten sonra asıl sözleşmenin Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) ile Genel Maden İşçileri Sendikası arasında imzalanacağını hatırlatarak “Genel Merkez ile Şubelerimizin başkan ve yöneticileri işyerlerinde bilgilendirmeler yaparak görüş alışverişinde bulunuyor. Mali maddeler dışında da önemli maddelerimiz var. Kamu-İş ile yapacağımız görüşmede sizlerin talepleri doğrultusunda ısrarcı olacağız. Ayrıca Hükümet nezdinde de girişimlerimiz sürecek. Gelişmeler hakkında sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!