"Glokom" İçin Farkındalık Standı Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Glokom İçin Farkındalık Standı Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2015 10:00

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN, TIP DİLİNDE ‘GLOKOM’, HALK ARASINDA İSE ‘GÖZ TANSİYONU’ OLARAK BİLİNEN HASTALIKLA İLGİLİ FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACIYLA ADANA OPTİMUM OUTLET AVM’DE BİLGİLENDİRME STANDI KURULDU.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından, tıp dilinde ‘Glokom’, halk arasında ise ‘göz tansiyonu’ olarak bilinen hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Adana Optimum Outlet AVM’de bilgilendirme standı kuruldu.
Alışveriş ve eğlence merkezi olmanın yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Adana Optimum Outlet’te ziyaretçiler bu kez glokom (göz tansiyonu) konusunda bilgilendirildi.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, "Dünya Glokom Günü" etkinlikleri kapsamında kurulan stantta ziyaretçileri bilgilendirirken; Glokomun sinsi olarak ilerleyen bir hastalık olduğuna, tedavi edilmezse göz tansiyonunun görme sinirlerine yüksek derecede zarar vererek görme kaybına yol açabileceğine dikkat çektiler.
Halkı bilgilendirmek amacıyla dağıtılan broşürlerde ise; erken tanı ve tedavinin görme duyusunu koruyacağı hatırlatılarak, her yıl göz tansiyonunun da ölçüleceği kapsamlı bir göz muayenesi yapılması gerektiği bilgisi de verildi.
Türkiye’de 40 yaşın üzerindeki her 3-4 kişiden birinde görüldüğü belirtilen glokom için ilerleyen yaşın yanı sıra genetik yatkınlık da risk faktörü oluşturuyor. Bunun yanı sıra şeker hastaları, yüksek ya da düşük tansiyon sorunu yaşayanlar, uzun süreli kortizon tedavisi görenler, göz yaralanması geçirenler, migreni olanlar ve sigara içenler de riskli gruplar arasında yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!