Gizli aşklar ortaya çıkacak

Sürpriz aşkların ortaya çıkacağı bir gün. Duyguların değişeceğini işaret eden Venüs-Uranüs arasındaki uyumlu etkileşimi günün ilerleyen saatlerinde Balık Burcundaki Ay tetikleyecek.

Gökyüzünün bu konumu, özgürlük ihtiyacı ile birlikte farklı duygularınızı keşfedeceğinizi işaret ediyor. Aniden başlayan aşk maceraları şaşırtıcı olacak. Bilinçaltının derinlerinden yükselen farklı istekler, gizli aşkların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Cadılar Festivali

Bugün başlayan Cadılar Festivali, Muğla’nın Yatağan İlçesi Turgutlu Beldesinde bulunan ‘Lagina’ Antik Kenti’nde yapılıyor. Hem de Dolunay döneminde...

Dolunay’ın en iyi izlendiği yere kurulmuş olan Hekate Tapınağı’nda böyle bir festivalin düzenlenmiş olması son derece ilginç. Sanırım Türkiye’nin yıldız haritasında görülen Uranüs döngüsü çalışmaya başladı.

Hekate, büyücüler tanrıçası olarak da bilinir. Aynı zamanda Ay Tanrıçasıdır. Bir zamanların en fazla korkulan tanrıçalarından biridir. Ve Lagina ‘Cadılar Festivali’nin düzenleneceği en doğru yer.

Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenecek ``Cadılar Festivali’’ ile dünyaya tanıtılması ve Aprupadan çeşitli akademisyenlerin bu festivale katılması, Türkiye’nin gizli zenginlerinin ortaya çıktığını gösteriyor ve ‘Kültür Turizmi’ne yepyeni bir anlayış getiriyor.

Lagina Kazı Başkanı Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Arkeolog Mimar Prof. Dr. Ahmet Tırpan, kazı çalışmalarında bütün büyücülerin tanrıçası olarak bilinen Hekate adına yapılan tapınağı gün ışığına çıkarıp ayağa kaldırmaya çalışıyor.

Umarım bu tapınak da tıpkı Apollon Tapınakları gibi bütün ihtişamıyla sergilenebilecek duruma gelir. Doğrusu gidip görmek için can atıyorum. Fakat hafta içi her sabah 08:30-09:00 arasındaki saatlerde ‘Kanal D’de olmam gerekiyor.

Çünkü ‘Bu Sabah’ adlı haber programına katılıyorum ve bu sebepten dolayı gidemiyorum. Fakat sonraki günlerde Karya medeniyetinin önemli dini merkezlerinden biri olan ve ``Hekate Tanrılar Tapınağı’’nı da içinde barındıran Lagina Antik Kenti«ne mutlaka gideceğim ve tapınağın bulunduğu noktada Dolunay’ı izleyeceğim.

KİTAP MÜREKKEP YÜREK

Çocuk ve gençlik kitaplarının en ünlü yazarlardan biri olan Cornelia Funke’nin kaleminden çıkan ‘Mürekkep Yürek’, kitap sevgisi ile dolu bir baba ile kızının yağmurlu bir gece, bir çok şeyin başladığı ve bir çok şeyin değiştiği gece, yaşananları anlatıyor.

Arkadaş Yayınevi’nin ‘Gençlik’ dizisinden çıkan ve Alman yazar Funke’nin kendi çizimleriyle renklendirdiği kitapta, yer yer ‘Yüzüklerin Efendisi’ gibi fantastik eserlere göndermeler de yer alıyor. Nazife Mertoğlu’nun çevirisini yaptığı kitap, kitapların büyülü dünyasının ve kitap dostu iki kahramanın başından geçen gerçeküstü bir hikayeyi anlatıyor.

Heyecanlı bir macerayı kaldırabilecek yaşta olanlar ile ruhu ve enerjisi genç olanların okuyabileceği bu kitap sizi heyecan verici bir yolculuğa çıkaracak. Hem belki kitabı okuduktan sonra kaleminize dikkat etmeniz gerektiğine karar verirsiniz, kimbilir.
Yazarın Tüm Yazıları