Girilemez denilen Çinçin tarih oldu

Güncelleme Tarihi:

Girilemez denilen Çinçin tarih oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 16:35

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Girilmez denilen Çinçin’de bugüne kadar 3 bin 200 gecekondu yıktık. Çinçin artık tarih oldu” dedi.

Haberin Devamı

Asayiş olaylarıyla anılan Çinçin’de, 2005 yılında başladıkları kentsel dönüşüm çalışmaları sonucunda bugün bölgenin Gültepe olarak, Avrupa standartlarında bir yaşam merkezine dönüşmeye başladığını belirten BAşkan Veysel Tiryaki, özetle şunları söyledi:

KAVGASIZ, GÜRÜLTÜSÜZ DÖNÜŞÜM

“2005 yılında başlattığımız ‘kentsel dönüşüm’ projelerimizin ilk rotası olan Çinçin’de, hem fiziki hem de sosyal alanda çok büyük bir değişim yaşandı. ‘Girilmez’ denilen Çinçin’de bugüne kadar 3 bin 200 gecekondu yıktık. Çinçin artık tarih oldu. Girilemez denilen Çinçin’de kavgasız, gürültüsüz bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Çinçin’de gecekondular hızla yıkılırken, aynı hızla gecekonduların arasından toplu konutlar yükselmeye başladı.

DEĞİŞİM İÇİN YIKIYORUZ

Sadece modern konutlarla buradaki sorunu çözmek mümkün değil. Ancak sadece Ankara değil, Türkiye’de kimsenin girmek, geçmek istemediği, korktuğu bir alanda yıkım yaptık, insanları ikna ettik, gecekondu yerine modern konutlar vaat ettik. Vaat ettiğimiz toplu konutları da bitirdik ve hak sahiplerine evlerinin anahtarlarını teslim ettik. 42 binden fazla kaçak yapıyı yıktık. Bizim bu yıkımları insanlara zulmetmek için değil, Altındağ değişsin diye yaptığımızı biliyorlar.

Haberin Devamı

KÜLTÜREL DEĞER KATIYORUZ

Fiziki olarak değişen Çinçin’in sosyal ve kültürel anlamda da gelişmesi için pek çok yatırım gerçekleştirdik. Altındağ Kültür Sarayı’nı hizmete açtık. Avrupa standartlarında büyük bir park, cami, kadın eğitim kültür merkezi ve büyük bir kapalı yüzme havuzu kompleksi yaptık. Üniversite öğrencileri için iki yurt yapıyoruz. Bir anaokulunun inşaatı tamamlandı. Bununla birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü’nü de bölgeye taşıdık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!