Giresun’da, CHP'li kadınlardan çocuk istismarına tepki

Güncelleme Tarihi:

Giresun’da, CHPli kadınlardan çocuk istismarına tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2018 14:28

Giresun’da, CHP'li kadınlardan çocuk istismarına tepki

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- CHP Giresun Kadın Kolları çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla Atatürk Meydanı'nda açıklama yaptı. 

CHP Giresun İl Örgütü tarafından Atatürk Meydanı’nda çocuk istismarına dikkat çekmek için basın açıklaması yapıldı. CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ile İl Başkanı Necati Tığlı’nın da katıldığı açıklamada basın bildirisini okuyan Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Demiroğlu, çocuk istismarını kadınların durduracağını belirtti.Demiroğlu, "Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismar haberi ile uyanıyoruz. İktidarın başkanı bugün çıkmış 'Çocuk istismarı için en ağır cezalar getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir’ diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki gibi ‘söylediği başka yaptığı başka’ olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mektepleri ile mevcut iktidar, çocuk istismarı mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir”dedi.

İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkının olmadığını, istismarın insanlık suçu olduğuna işaret eden Demiroğlu, şöyle dedi:

"Çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklar için endişe duyuyoruz. Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli.Çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sık denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz"

Açıklamanın ardından alanda bulunanlar ellerindeki siyah balonları gökyüzüne uçurdu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!