Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan’dan üreticilere ilaçlama uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan’dan üreticilere ilaçlama uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 13:39

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan’dan üreticilere ilaçlama uyarısı

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- GİRESUN Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Külleme hastalığına karşı geçtiğimiz yıllarda yapılan ilaçlı mücadelenin farkını yaptıran üreticilerimiz gördü. Külleme hastalığıyla mücadele kesinlikle göz ardı edilerek ihmal edilmemelidir” dedi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, geçtiğimiz yıllarda fındıkta önemli verim ve kalite kaybına neden olan külleme hastalığına dikkat çekerek, yeni sezon öncesi üreticilerin bu hastalıkla mücadeleyi ihmal etmemelerini, mutlak süratle ilaçlama yapmalarını istedi.

Kış aylarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu fındık bahçelerinin erken yeşererek, yaprakların da büyümeye başladığını aktaran Karan, külleme hastalığıyla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Bu yıl yaz mevsiminin kurak geçeceği yönünde tahminler yürütüldüğünü ifade eden Karan, şunları söyledi:

“Bir aya kalmaz fındık yaprakları tamamen açar ve fındık çotanakları görünmeye başlar. Son 4-5 sezondur ürünümüze kanser virüsü gibi musallat olan külleme hastalığı yaprakların tamamen açmasıyla birlikte kendini göstermeye başlayacaktır. Üreticilerimiz hastalık bahçelerimizi tamamen sarmadan ilaçlı mücadeleyi zamanında yaparak ürününü bu hastalığa karşı korumalıdır. Külleme hastalığına karşı geçtiğimiz yıllarda yapılan ilaçlı mücadelenin farkını yaptıran üreticilerimiz gördü. İlaçlama yapılan bahçelerde külleme hastalığı en aza indirilirken, ilaçlama yapılmayan bahçelerde hastalık büyük oranda verim ve kalite kaybına neden oldu. Külleme hastalığıyla mücadele kesinlikle göz ardı edilerek, ihmal edilmemelidir. Üreticilerimiz külleme hastalığıyla ilgili mücadele konusunda gerekli bilgileri odamızda görevli tarım danışmanlarına başvurarak alabilirler”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!