Ginola, FIFA Başkanlığı için yeniden aday olmaya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Ginola, FIFA Başkanlığı için yeniden aday olmaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 11:30

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) başkanlığına yeniden aday olmaya hazırlanan eski Fransız futbolcu David Ginola, "Blatter'ın istifası hepimizi şaşırttı. Futbolun iyiliği için mi yoksa başka bir nedenle mi istifa ettiğini zaman içerisinde göreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Premier Lig ekiplerinden Newcastle United, Tottenham Hotspur, Aston Villa, Everton ile Fransız ekibi Paris Saint Germain'de uzun süre forma giyen ve FIFA Başkanı Sepp Blatter'ın istifasının ardından yapılacak olağanüstü genel kurulda bir kez daha başkan adayı olmayı planlayan 48 yaşındaki Ginola, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

FIFA'da yıllarca yanlış gitmiş şeyleri düzeltmek için bir fırsat yakalandığını belirten Ginola, "Bu futbol için önemli bir dönem olacak. Blatter'ın istifası hepimizi şaşırttı çünkü geçmişte birçok durumda istifa etmeyi reddetmişti. Futbolun iyiliği için istifa ettiğini umuyoruz. Bunun için mi yoksa başka bir nedenle mi istifa ettiğini zaman içerisinde göreceğiz" diye konuştu.

Genel kurula kadar futbolun zorlu bir süreçten geçeceğinin aşikar olduğunu ifade eden Ginola, bu krizin fırsat olarak görülmesi ve dünyadaki tüm futbolseverlerin güvenebileceği bir FIFA'nın inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Futbolseverlerin güvenini kazanmanın tek yolunun reformlar yapmak olduğunu, bunun için de organizasyonun nasıl işlediğine açıklık getirilmesi gerektiğinin altını çizen Ginola, FIFA'da şeffaflık, demokrasi ve eşitliğin sağlanması için gelecek olağanüstü seçimde başkanlığa aday olmayı planladığını kaydetti.

Fransız futbol adamı, ABD ve İsviçre makamları tarafından yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını hatırlatarak, adli makamların FIFA'da yanlış davranmış ya da davranmamış kişilerle ilgili neler yapılacağını karar vereceğini dile getirdi.

"FIFA Başkanı kendi döneminde ne yaşandığıyla ilgili sorumluluğu üstlenmeli"

FIFA'nın gelecekte şeffaf ve güvenilir olmasının sağlanması gerektiğini vurgulayan Ginola, "Blatter'ın istifa nedenleriyle ilgili spekülasyonda bulunmak akıllıca olmaz ama 14 üst düzey FIFA yöneticisinin yolsuzlukla suçlandığını biliyoruz. FIFA Başkanı kendi döneminde ne yaşandığıyla ilgili sorumluluğu üstlenmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Ginola, 2018 ve 2022 Dünya Kupası oylamalarının yenilenmesi ya da sürecin en baştan başlatılması tartışmalarıyla ilgili soruya, "Öncelikle, adaylık sürecini inceleyen soruşturma raporunu görmemiz gerekiyor. İsviçreli yetkililer de aynı süreci inceliyor. Onların işlerini yapmalarına izin vermeliyiz ve raporu tamamladıklarında ne yapacağımıza karar veririz" yanıtını verdi.

2018 Dünya Kupası'nın evsahipliği için yapılan oylamada İngiltere'nin ilk turda elenmesinin FIFA ve Blatter ile ilgili sürecin buraya kadar gelmesinde etkisinin olup olmadığı yönündeki soru üzerine Ginola, "İngiltere uzun yıllardır Blatter ve FIFA'yı açık bir şekilde eleştirdi. Ancak Blatter'ın istifasına sadece bunun yol açtığı konusunda tereddütlerim var" ifadelerini kullandı.

FIFA başkan adaylığı için UEFA Başkanı ve vatandaşı Michel Platini'nin de adının geçmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Ginola, "Dünya futbolunda UEFA'ya yönelik çok fazla direnç olduğunu düşünüyorum. Afrika'da ve Asya'da UEFA'ya karşı dargınlık seziyorum. Bu bölünme futbol için iyi bir şey değil. Mevcut koşulları ve önümüzdeki zorlukları dikkate aldığımızda futbolu birleştirecek bir aday FIFA için en iyisi olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ginola, İsviçre'nin Zürih kentinde geçen hafta düzenlenen 65. FIFA Genel Kurulu'ndaki başkanlık seçimi için aralık ayında adaylığını açıklamış ancak daha sonra çekildiğini duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!