Gidemezsek skandal

Güncelleme Tarihi:

Gidemezsek skandal
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 01:31

HÜRRiYET SORDU, FUTBOL OTORiTELERi YANITLADI

Haberin Devamı

3 soru 3 cevap

1-NEDEN KAYBETTİK?
2-KADRO SEÇİMİ DOĞRU MUYDU?
3-GRUPTA ŞANSIMIZ NE OLUR?

iLKER YASiN

KÜÇÜMSEME FATURASI
1-Milliler, maça hazır değildi. Rakibi küçümsemenin faturası ağır oldu. İzlanda, bu grupta ilk 2’yi zorlar. Anlayışta, fizikte, disiplinde ve iyi olduğunu sandığımız teknikte bizden daha öndeler.
TERİM RAKİBİ ANALİZ EDEMEMİŞ
2-İlk 11 yanlıştı. 34 yaşına dayanmış Emre ve fizik kapasitesi yüksek olmayan Selçuk ile başlamak hataydı. Oyun planı da kazanmak için, gol atmak gerçeği üzerine kurulmamıştı. Terim, İzlanda’yı iyi analiz edemedi.
ANCAK 3.’LÜĞÜ ZORLAYABİLİRİZ
3-2016 için 3. takımın play off şansı var.Ancak burayı zorlayabiliriz. Liderlik ve ikincilik için çok şansımız olduğunu düşünmüyorum. Türk futbolcusunun yabancı kısıtlamasından sonra artan egosu büyük sıkıntı.

HAKAN ÜNSAL

Haberin Devamı

HOCA DA CİDDİYE ALMADI
1-Öncelikle hoca da dahil maç ciddiye alınmadı. Fatih Hocanın bir B planı yoktu. Son yıllarda sistemine en sadık bir takımla oynadık. Maç içinde hiç geriye dönemedik. İzlanda takım olarak çok ahenkliydi.
PLANI İŞE YARAMADI
2-İsimlerden çok, oynadıkları pozisyon doğru değildi. Terim, alanının en iyisi Topal’ı bir arkaya çekip köklü değişime gitti. Gökhan ve Caner’i önde tutmak istemişti ama bu işe yaramadı.
HOLLANDA DA YENİLİNCE...
3-Üçüncü takımın bile play off oynayacağı bir şampiyonaya gidememek en hafif tabirle skandal olur. Holllanda da yenildi. En kötü senaryo şu anda devrede.

YILMAZ VURAL

TURNUVA KAYBEDİLMEDİ
1-Kötü oynadık ve yenildik. Rakip daha disiplinli ve futbolun doğrularını yapan bir görünümdeydi. Ama biz sadece bir maç kaybettik turnuvayı değil.
ARDA’DAKİ FARKA BAKIN!
2-Türkiye iyi antrenörler ve futbolcular yetiştirmiyor. Arda’ya bakalım. Bir ispanya’daki Arda var bir de Türkiye’deki… Hakan Çalhanoğlu bizde yaptıklarını Almanya’da yapamaz.
FRANSA’YA GİTMELİYİZ
3-Bu şartlarda Euro 2016’ya gitmemiz gerekiyor. Hoca bu oyuncularla devam edecek. O yüzden bu mağlubiyet sonrası konuşup kimseyi kırmak istemedi. Ancak yıldız oyuncu imasında bulundu.

HiKMET KARAMAN

Haberin Devamı

TEKNEYİ DEĞİŞTİRMELİ
1-Bir tekne devamlı su alıyorsa delikleri tıkamak yerine enerjimizi yeni bir tekneye geçmek için harcamalıyız. Futbolu yönetenlerin, teknik adamların, oyuncuların gelişimi; kulüplerimizin UEFA standartlarına mutlaka uyması gerekiyor.
HOCA DEĞİŞİME GİTMELİYDİ
2-Maçı izlerken kanatlardan özellikle de sol taraftan çok etkili geldiklerini gördüm. Caner ve Gökhan seçimi maç öncesi mantıklı ancak 1-0 geriye düştükten sonra Fatih hoca, ilk devrenin son 15 dakikası 4’lü defansı deneyebilirdi diye düşündüm.
YÜZDE 90 ŞANSIMIZ VAR
3-Üç takımın (3.’nün play-off oynayarak) gittiği bir turnuvada Türkiye’nin %90 şansı var. 3-0’lık mağlubiyetle İzlanda’yı da buna ortak ettik. En önemlisi genel tabloya bakmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!