Gıdaları tedbirli seçin

Sulu kıymalar, boyalı zeytinler, soyalı peynirler, aflatoksinli kırmızı toz veya pul biberler, sürekli aynı ya da kızartılarak plastikleşmiş cipsler, gıda boyası katılmış ketçaplar...

Uzayıp gidecek bir hileli gıdalar listesi verebilirim size. Eminim ki o zaman da, çok şüpheci bir tüketici olarak alışverişleriniz kabusa dönüşecektir. Size tavsiyem, tedbirli davranıp, açıkta satılan gıda maddelerini almayıp, güvendiğiniz marketlerin güvenilir markalı mallarını kullanmanızdır.

İnce Noktalar

Artan, kuruyan, ufalanmış peynirleri yumurta, maydanoz ve kırmızı pul biberle karıştırıp, krema kıvamına getirin. Ekmeklere sürüp, doğruca fırına verin.


Anneannemin elbasanı

Eti tencereye alıp, suyunu ekleyin 40 dakika haşladıktan sonra et suyunu süzün. Etleri tekrar tencereye alıp, üzerine tereyağı ve ince doğranmış soğanları ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Karıştırarak kavurun. Et suyundan 1 bardak katıp, pul biberi de ekerek 10 dakika daha pişirin. Yumurta, un, tuz, erimiş margarin, yoğurt ve et suyuyla bir sos hazırlayın. Bir fırın kabına eti 10 öbek olarak paylaştırın. Üzerlerini sosla kaplayıp, 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Dilimleyerek haşladığınız kabak ve havuçlarla üzerini süsleyip servis yapın.


10 kişilik

Hazırlama süresi 30 dakika

Pişirme süresi 75 dakika


Malzeme listesi


1 kg. kuşbaşı kuzu eti

3 su bardağı su

2 adet kuru soğan

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı tereyağ

2 adet kabak

2 adet havuç

Tuz


Sosu için


5 adet yumurta

4 yemek kaşığı un

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı et suyu

1 yemek kaşığı margarin

Tuz


Baklalı pilav

Yapılışı:

Pirinç ılık, tuzlu suda beklerken, iç baklayı kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Baklaların zarlarını soyun. Tencerede tereyağını eritin. Pirinci saydamlaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin. Baklaları ve kıyılmış dereotunu karıştırarak ateşten alın. 10 dakika dinlendirip, servis yapın.


8 kişilik

Hazırlama süresi 15 dakika

Pişirme süresi 20 dakika


Malzeme listesi


2 su bardağı pirinç

2 su bardağı taze iç bakla

1 demet dereotu

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz



Amiral pastası

Yapılışı:

Acı badem kurabiyelerinden 3-4 tanesini üzeri için ayırıp, kalan kurabiyeleri çiğ krema, süt ve kakaoyla birlikte robotta parçalayın. Bu karışımı kek kalıbına döküp, 3 saat buzlukta bekletin. Servisten 30 dakika önce buzluktan çıkarıp, tabağa alın ve ayırdığınız kurabiyelerle süsleyin.

8 kişilik

Hazırlama süresi 15 dakika

Malzeme listesi


500 gr acı badem kurabiyesi (küçük boy)

2 paket hazır çiğ krema

4 yemek kaşığı kakao

4 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı süt
Yazarın Tüm Yazıları