Gezi notlarını öğrencilerle paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Gezi notlarını öğrencilerle paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 18:05

Gezi notlarını öğrencilerle paylaştı

Haberin Devamı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi'nin (MCBÜ) 25'inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen söyleşiye, sıra dışı yurtdışı gezileriyle ünlü 'Çelebi Alper' ismiyle bilinen Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Görevlisi Alper Metin katıldı.
Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Görevlisi Alper Metin'in Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşisine MCBÜ öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Hiç kimsenin gitmediği ülkelere giderek yeni gördüğü yerleri, yeni tanıştığı insanları, oradaki yerel hayatı kapsayan yurt dışı gezi deneyimlerini anlatan Alper Metin, gittiği ülkelere kendi kültürümüzü tanıtan hediyeler götürdüğünü söyledi. Tek başına seyahat ettiğini belirten Metin, Kuzey Kore seyahati ile ilgili TRT tarafından çekilen belgeseli izletti. Turist gibi yüzeysel gezmek yerine yaşamın içine girmeyi, otelde kalmak yerine evlerde kalmayı, arka sokaklara girmeyi, yerel arkadaşlar edinerek turistik olmayan kafe ve lokantalarda yiyip içmeyi tercih ettiğini anlatan Öğr. Gör. Alper Metin, "Küba, Uruguay, Moğolistan, Svaziland gibi ülkeleri gezdim. Buralarda bambaşka yaşamlar, ıssız topraklar, iyi insanlar gördüm. Gezmeye meraklı olup gezmek isteyenlere önerim ucuz, güvenli, eğlenceli ve bize çok yakın olan Balkanlar'dan başlasınlar. Birçoğu vize istemiyor. İkinci hedef Kafkaslar olmalı. Önce komşuları görmek iyi bir başlangıç olur bence. Yurt dışına seyahat etmeseniz bile en yakınınızdan kendi ülkemizden gezmeye başlayabilirsiniz" diye konuştu.
Söyleşi sonrasında öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Öğr. Gör. Alper Metin'e Manisa Celal Bayar Üniversitesi Protokol, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Zeynep Sülek tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,(DHA)
FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!