Gettoseksüel metroseksüele karşı

BİR defa girdiğimiz topa tekrar hareketlenmek gibi bir huyumuz yoktur aslında.

Metroseksüellik hadisesi üzerine diyeceğimizi, ‘‘Metroseksüele bu memlekette ekmek çıkmaz’’ başlıklı bir yazıyla dile getirmiştik.

Bu arada niye çoğul konuşuyorum onu ben de anlamadım ya her neyse.

Fakat geçen hafta ‘‘geyiklerüstü kurul’’ diyebileceğimiz bir ekiple laflarken, konu döndü dolaştı yine bu çarliston marka kişilik modeline geldi.

Yayın grubumuzun mümtaz şahsiyetlerinden Sebati (Karakurt) ve Erdem (Kırım) ile laflarken metroseksüele karşı, daha bize özgü bir modelin adı kondu: Gettoseksüel.

Metroseksüel, malumunuz, kendine çok özenen erkek modeli için kullanılıyor. Manikür, pedikür, buruna ayrı, kulağa ayrı krem şeklinde yaşayan ve memleketin bazı kesimlerince ‘‘didon’’ olarak da anılan bir tip oluyor bu.

Gettoseksüel ise söz konusu ‘‘kurul’’ tarafından memleketimizde daha sık rastlanan bir modeli karşılamak üzere türetildi.

Getto, İngilizce ‘‘ghetto’’dan araklandı; mana olarak bizdeki gecekonduya yakın.

* * *

‘‘Metroseksüel’’le taban tabana zıt denemez aslında bu model için. O da kendince bakımlı. Fakat nasıl diyeyim, metroseksüele göre bütçesi daha az olduğundan, telaffuzu zor pahalı kremler yerine normal bildiğimiz tıraş sonrası kremi kullanıyor.

Versace yerine Versache giyiyor. Pantolon paçalarını dikiş yerlerinden kesiyor mesela. Bunun şık olduğunu düşünüyor.

245 dolarlık Cole Haan pabucu giyemiyor belki ama gerekirse o efekte sahip taklit ayakkabı buluyor. Genel manada sivri burunlu çizmeleri tercih ettiğini söyleyebiliriz. Spor ayakkabı tabii ki taklit Puma. (Yeri gelmişken trend peşinden koşan arkadaşlara tüyo vereyim. Kill Bill'den sonra Uma Thurman'ın ayağındaki Asics Tiger'lar çok moda olacak, görün bakın!)

* * *

Metroseksüel Makro'dan veya Cihangir'deki Çağdaş'tan ithal şarap alıyorsa, gettoseksüel mahalle bakkalından kırmızı kutu bira takılıyor.

Metroseksüel, ‘‘marka’’ adreslerde eğleniyorsa, gettoseksüel gerekirse sokakta, bulunduğu noktayı bara, diskoya çevirebiliyor.

Metroseksüel, tür olarak tek başına veya en fazla bir arkadaşıyla çıkarken, gettoseksüel 4'lü 5'li gruplar halinde takılıyor.

Bu ekipler otomobille gezerken de 4-5 kişi oluyor. Yine yeri gelmişken bir konu hakkındaki merakımı da sizlerle paylaşma ihtiyacı duyuyorum. Şimdi bu arkadaşlar 4-5 kişi, bazen daha fazla otomobile binip kız tavlamaya çıkarlar ya. Çok affedersin kardeşim ama haydi bir kadın şuurunu tamamen yitirdi ve o otomobile binmeye kalktı. N'apacaksınız? Samimi olarak soruyorum; n'apacaksınız?..

Bu arada son söz olarak metroseksüel, g-string giyebiliyormuş. Gettoseksüeli bozar bu hadise.
Yazarın Tüm Yazıları