Gerzek demeden önce

İSTANBUL’un göbeğinde izinsiz sondaj yaparken, metroyu da delecek bir kazaya yol açılmasını Hürriyet "Yüzyılın gerzekliği" manşetiyle duyurdu.

Hürriyet’in yazı işleriyle ters düşmek istemem fakat "Yüzyılın gerzekliği" konusunda biraz aceleci davranmışlar gibi geldi bana.

Çünkü listemiz uzun arkadaşlar...

* * *

Sondaj işini "Arzın Merkezine Seyahat" kıvamına getiren ve bu sırada büyük ihtimalle süper zekice bir şekilde problemlerini çözdüklerini düşünen sorumluların zekası ileri midir, geri midir ben bilemem.

Ama yapılan işe ’gerzeklik’ demeden önce Erol Elmas’ın gazetlerde çıkan haberlerden derlediği "Fıkra Değil Gerçek 2" (İkinci kitap çıkmış, seri devam eder diye düşünüyorum, bilmem katılır mısınız bu görüşe) adlı kitabı şöyle bir incelemekte sayısız fayda görüyorum.

Beraber hatırlayalım...

İşe 15 Ocak 2003’te gazetelere yansıyan "Acemi hırsız" başlıklı haberle başlayalım: "Samsun’da soyduğu bankaya para yatırmaya kalkan kişi yakalandı!"

4 Temmuz 2004: Bursa’da C.K. adlı vatandaş, park halindeki tankerde mazot olup olmadığını çakmakla kontrol etmek istedi. Alevler içinde kalan C.K. ile E.A. yaralandı.

14 Mart 2005: Rize Belediyesi asfaltlama ekipleri, park halindeki bir kamyoneti de lastikleri ile birlikte asfaltladı. Kaplıca Maallesi’nde yeni dökülmüş asfalta gömülmüş durumdaki kamyonet, görenleri şaşkına çeviriyor.

31 Mayıs 2003: Bayındırlık Bakanlığı, Gazi Üniversitesi’nin 2001 yılında "Deprem olmadığı sürece binanın kullanımında kanaatimizce bir sakınca yoktur" şeklinde rapor verdiği Çorum’un Sungurlu İlçe Devlet Hastanesi’nde inceleme başlattı.

1997’deki düğün faciasını hatırlayanlar çıkacaktır. Düğünde halaya katılan bir korucunun üzerindeki el bombası yere düşerek patlıyor. Düğündekiler saldırıya uğradıklarını düşününce silaha sarılıp rastgele ateş açıyorlar. Neticede 7 kişi hayatını kaybediyor, 56 kişi yaralanıyor.

19 Nisan 2003: Kendisini Organize Suçlar Şubesi’nde komiser olarak tanıtıp, özellikle yabancı uyruklu kadın turistleri sınırdışı etmekle korkutan F.A., kendini rolüne fazla kaptırıp Kumkapı’da resmi polislere fırça atınca yakayı ele verdi.

Nazillili M.G., eşinin gezmeye gitmesini fırsat bilerek, önceki gece sevgilisini eve götürdü. Otomobili park eden M.G., eşinin evde olup olmadığını kontrol etmek üzere arabadan inerken, çevreden görülmemesi için sevgilisini bagaja kapattı. Eşinin evde olduğunu gören M.G. sevgilisini bagajda unuttu. Bir saat bagajda kaldıktan sonra kapağı yumruklayan kadını polisler kurtardı.

* * *

Pek çok kişinin hayatını kaybedebileceği kaza bence de gerzeklik olarak değerlendirilebilir. Fakat bu konuda sabıka dosyamız da epeyce kalabalık.

Bu sebepten "gerzek" yerine daha hafif bir ifade kullanılabilir. Ne olacağımız belli değil çünkü.

Biz ki; kamyonun markasını sevdiği için kızına BMC adını koymuş (bir de kızlarına GİMA adını koyan çift vardı di mi?), otobanda halay çekerken kamyon çarpması sonucu ölmüş, 155’i aradığında polisin "Nerede oturuyorsunuz?" sorusuna "Kanepede" cevabını vermiş, babasından kalan yetim maaşını alabilmek için cinsiyet değiştirerek kadın olmuş, çaldığı malları zulasında bulamayınca polisi aramışız...

Hürriyet yazı işleri aceleci davrandığını kabul etmeli bence.
Yazarın Tüm Yazıları