Gerçek ahlaki ilkeleri bulmak için Kuran’ı okuyun

Siyasi, ticari ve şahsi çıkarları için dini kullananlara kanmamak için Kuran okumalıyız.

Haberin Devamı

Saygı değer Feyza Algan, Tanrı, kitabı Kuran’daki, altı bin küsur ayette muhteşem güzellikte ahlaki öğütler verip, dünya ve sonsuz yaşama dair uyarılarını yaparken, maalesef ki, Kuran’ın, aslında bambaşka anlamları olan, sadece iki-üç ayeti üzerinden konuşulup tartışılması çok üzüntü verici.
Sanki Kuran’ın tüm konuları; başörtüsü, çok eşlilik ve kadının namusundan ibaretmiş gibi.
Allah, Kuran’da aslında kendini bize anlatmakta ve insanı, gerçek insan yapacak ahlaki ilkeleri vermektedir.
Siyasi, ticari ve şahsi çıkarları için, dini kullananların malzemesi olan bu alanlar, Kuran’ın içeriğini bilmeyenleri aldatmak için sömürü konusu haline getirilmiştir.
İlginizi çeker umuduyla, yalın, açık ve bilimsel bir bakış açısı ile yapılmış bir Kuran meali önermek istedim. Mustafa Sağ-”Evrensel Çağrı; Kuran Meali”.
Mustafa Sağ’ın, yeni çıkardığı,”Tanrı’nın Dilinden Elçisi Muhammed” de, kendileriyle ilgili en çok hikaye uydurulan, sömürülen Peygamberimizin eşleri ve yaşamı konusunda yapılmış, gerçekçi ve titiz bir çalışma.
Büyük deha Atatürk’ün, biz kadınlar için yaptığı devrimlerin sonsuz minnettarlığı içinde, dinimizi ve ülkemizi bu gibi kişilerden kurtarmanın yolunun da, Kuran’ın içeriğini bilmek olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle herkese dinimizi kulaktan dolma bilgilerden değil de Kuran’dan, öğrenmelerini öneriyorum.

Haberin Devamı

Rumuz: Gerçek bir dindar

Ben her zaman gençlere Kuran’ı okumalarını öneriyorum. Bir ilahiyat profesörü TV’de hep şunu tekrarlıyor: “Evinizdeki Kuran’ları duvardan indirin, alın okuyun.” Gerçekten de Allah, kitabında insana daha ilk satırından itibaren “Oku” diye sesleniyor... Okursak, anlarsak, dinimizin ne kadar mükemmel bir din olduğunu öğrenir, yasaklarla, tehditlerle, korkutarak değil de insana sevgiyle, şefkatle yaklaşmak gerektiğini anlayabiliriz.
Dürüst olmayı, haksızlık yapmamayı, kimsenin kalbini kırmamayı, herkesi sevgiyle kardeşçe kucaklamayı öğreniriz.
Kuran’ı tümüyle anlamlandırmak yerine, insanoğlunun pek de işine gelen birkaç anlam üzerinde bu kadar durulmamalıydı.

Haberin Devamı

Hiç tartışmayan çift olur mu

Sevgili Feyza Abla, sevgilimle yaklaşık bir yıl gibi bir zamandır birlikteyiz. Aslında bizim hiç sorunumuz yok. Sevgilim sadece yeni başladığımız için sorunumuz olmadığını, hiç kavga, tartışma yaşanmadığımızı söylese de bir yıl az bir zaman değil.
Çok iyi anlaşıyoruz, birbirimizi hiç kırmıyoruz, üzmüyoruz. En bıçak sırtı konularda bile birbirimizi anlayabiliyoruz, gerektiği zaman, gerektiği kadar alttan alabiliyoruz. Acaba böyle bir uyum sürekli olabilir mi, hiç tartışmayan çift olur mu? Yoksa şimdilik böyle olsa da, ileride mutlaka pürüzler çıkar mı?

Rumuz: Gamsız&melek

Sevgili kızım, elbette hiç kavgasız, tartışmasız, tümüyle aynı paralelde yürüyen çiftler vardır. Bir ömür boyu el ele birbirlerini asla kırmadan büyük bir uyum içinde olan ne insanlar tanıyorum.
Burada en önemli unsur sevgi... Karşındakini kendin kadar sevebilirsen eğer, elbette bir ömür boyu onu incitmekten korkarsın.
Bu her iki taraf için geçerli olduğunda da işte yarım asırlık mutluluklar ortaya çıkabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları