Genel Sekreter Öztürk, ebeleri unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Genel Sekreter Öztürk, ebeleri unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 12:26

Genel Sekreter Öztürk, ebeleri unutmadı

Haberin Devamı

DENİZLİ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek görev yapan ebelerin gününü kutladı, gül hediye etti.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, 21-28 Nisan'da kutlanan Ebeler Haftası nedeniyle, Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. İbrahim Ekiz ve Mali Hizmetler Başkanı Yavuz Tosun ile birlikte Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Genel Sekreter Dr. Berna Öztürk, görevi başındaki ebelere gül hediye etti. Doğumhane, kadın doğum servisi ve Gebe Bilgilendirme Sınıflarında görev yapan ebelerle sohbet edip, haftalarını kutlayan Öztürk, hastane hizmetine verdikleri katkıdan dolayı ebelere teşekkür etti.

Ebelerin kutsal bir görevi yerine getirdiklerini söyleyen Dr. Berna Öztürk, "Ebelerimiz, bebeklerimizin en iyi şekilde dünyaya gelmesine yardımcı olan, gelecek kuşakların sağlıklı bir şekilde yetişmesinde çaba harcayan kutsal bir mesleğin mensuplarıdır. Ebelerimiz, kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunarlar. Ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür. Birlik olarak Doğum Eylem Planı kapsamında tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası konularında bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne adaylarına normal doğum eylemi, kasılmaların yönetimi, anne sütünün önemi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla Denizli Devlet, Servergazi, Acıpayam, Çivril, Tavas Devlet Hastanesi ve Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde gebe bilgilendirme sınıfları açtık. Ocak ayı itibariyle de egzersiz salonları dizayn ederek gebe bilgilendirme sınıflarında gebe egzersizi ve nefes egzersizi programlarını başlattık" dedi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!