Gençlik rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Gençlik rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 01:10

Torku Konyaspor maçında alınan 5-0’lık galibiyet ile birlikte Beştepe’de moraller tavan yaptı.

Haberin Devamı

Sezon başında Hacettepe’den 5 oyuncuyu kadroya katan kırmızı-siyahlılarda, bu isimlerin her geçen gün yükselen performansı yönetimi mutlu etti. Başkan Cavcav, “Her kulüp bu tabloyu görmeli ve üzerinde iyi düşünmeli” diye konuştu.

Ligde ve kupada rüzgar gibi esen Gençlerbirliği’nde, genç isimlerin yükselen performansı kulüp yönetimi ve teknik ekibi hem mutlu ediyor hem de gelecek adına umutlandırıyor. Torku Konyaspor’u 5-0 yenen kırmızı-siyahlılar’ın kadrosunda sezon başında Hacettepe’den gelen 4 ismin forma giymesi dikkat çekiciydi.
Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, ekibin gençlerden kurulu kadrosunu artık herkesin görmesi ve üzerine “iyi düşünmesi” gerektiğini söyledi.
Cavcav, Torku Konyaspor karşısında sahadaki 8 futbolcunun Beştepe Tesisleri’nde yetiştiğini belirtip, “Futbol okulundan, altyapı takımlarımızdan, Hacettepe’den gelen çocuklarımız, bizim Ankara’nın çocukları. 36 yılda sayısız kez galip geldim, Fenerbahçe’yi yendik, Galatasaray’ı yendik, Valencia’yı yendik, ama hiç bir maçta bu kadar sevinmedim” dedi.
Sevincinin Gençlerbirliği ile ilgili olduğunu vurgulayan Cavcav, şöyle konuştu:
“Benim sevincim, genç oyuncularımızla ilgili. Bu sadece Gençlerbirliği’nin değil, genç futbolcuların başarısıdır. Türkiye’ye örnek olacak bir takımımız var. Bunu herkesin görmesi, konuşması ve üzerine iyi düşünmesi gerekiyor. Ben ömrüm boyunca sahada hep genç futbolcuları görmek istedim. Hocalara hep gençleri sordum, onları seyretmek istedim. Bakın bu sezon kadroda alt yapılarımızdan yetişmiş 11 çocuğumuz var.”

“GENÇ FUTBOLCULAR KAZANACAK”

Cavcav, Gençlerbirliği kazandıkça genç futbolcuların kazanacağını dile getirip, şunları söyledi:
“Bu takımın başarısının devam etmesi, bu anlayışın sürmesi Türk futbolu için de önemli. Bunun için sadece bugün sahada görev yapanları değil, bütün altyapı takımlarımızda çalışan, bu çocukları yetiştiren herkesi tebrik ediyorum. Bu çocuklar başardıkça, diğer takımlar, diğer hocalar da şunu düşünecek. (Onlar oynuyor bizim gençlerimiz oynuyor), Başkanlar diyecek ki (Gençlerbirliği başarıyor, biz neden yapmayalım) Böyle düşünmemiz gerek.”

“BİR DEVRİM GERÇEKLEŞİYOR”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, Gençlerbirliği’nin bir devrimi gerçekleştirdiğini belirtip, şöyle konuştu:
“Ligde 20 puana ulaştık. Oyuncularımızı bu zamana kadar yetiştirmiş herkese teşekkür ediyorum. Oyuncularımız, benim için değerdir. Takım olma ruhunu yakaladık. Zor bir süreçti. Ligde 20 puana ulaştık, bu dönemde 20 puana ulaşmak çok önemliydi. Sahada inanan bir Gençlerbirliği vardı. Genç oyuncularımıza güvendim ve inandım. Onlar da bizi mutlu etti. Bu gençlere güven devam edecek. Pırıl pırıl Gençlerimizi oynatarak devrimi gerçekleştiriyoruz. Zaman zaman inişli çıkışlı dönem de olabilir, tecrübeyle bunun da üstesinden geliriz.”

“ALTI ÇİZİLMESİ GEREKİYOR”

Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, herkesin Gençlerbirliği’ne yüzünü dönmesi gerektiğini vurgularken, şunları söyledi:
“Konyaspor maçında Gençlerbirliği forması altında sahaya çıkan 8 tane oyuncu Beştepe’de yetişti. 5-0 olduğunda bile alt yapımızdan yetişen 7 oyuncu vardı sahada. Önemli olan oyuncuların alt yapıdan yetişerek bugüne kadar gelmesi değil. Herkesin buraya yüzünü dönmesi gerekiyor. 2 genç oyuncu kupa maçında sahaya çıkınca olay oluyor ama bugün bir süper lig takımı, bir süper lig takımına karşı alt yapısından yetişmiş 7 oyuncusuyla oynadı. Bu durumun her gazeteci tarafından altının çizilmesi gerekir. Bunun altı çizilsin ki, diğer takımlar da buna cesaret etsinler.“
Gençlerbirliği’nin yaptıklarıyla ezber bozduğunu belirten Kaynar, şöyle devam etti:
“Bugün sağ bekte Ahmet Oğuz’u ve sol bekte Halil İbrahim’i ligde ilk kez oynattık. 5-0’dan ziyade onların özgüvenini sağladık. Bunlar alınan skordan daha önemliydi. Teknik Direktörümüz de gençliğinin vermiş olduğu cesaretle bu kararları alıyor. Gençlerbirliği, bu sene yaptıklarıyla ezberi bozuyor. Transfer yapmadık diye çok eleştiri almış olabiliriz ama önemli olan ezber bozmaktı. Onu da başardık. Başarılı sonuçlar almaya devam edersek, gelecek sene bizi örnek alan takımlar yeni bir yapılanmaya gidecektir.”

“ÇOCUKLARLA GURUR DUYUYORUM”

Geride kalan sezon Hacettepe’yi play-off şampiyonu yapan ve takımı 2.Lige taşıyan ve şu an Ankaragücü’nü çalıştıran Mustafa Kaplan, sezon başında Gençlerbirliği’ne göreve getirilişinde 5 oyuncuyu kırmızı-siyahlı ekibe kazandırdığını hatırlatıp şunları söyledi:
“Genç bir ekiple lige çıktıktan sonra, futbollarına ve yeteneklerine inandığım; Ahmet Oğuz, Halil İbrahim Pehlivan, İrfan Can Kahveci, Berat Tosun ve Çağrı Bülbül’ü, Gençlerbirliği’ne aldım. O dönemde 2-3 oyuncuyu daha almayı çok istemiştim ama Hacettepe’nin de kadrosunu çok fazla dağıtmamayı düşünmüştük. Ben bu çocukların başarılı olacaklarına, Türk futbolunda bir yıldız gibi parlayacaklarına olan inancımı o zaman da söyledim. Bugün, onları sahada gördükçe, başarılarına tanık oldukça gururlanıyorum. Yerli teknik adamlar olarak bizler, gençlere önem veriyor ve onları yetiştirip, Türk futboluna kazandırmak için çalışıyoruz. Uğur Çiftçi’nin Gençlerbirliği’ne gelişinde de payım var. Geçmişte, Serkan Kırıntılı, Umut Bulut, Emre Güngör ve bir çok genç yeteneğin üzerinde de büyük emeklerim var. Halil İbrahim Pehilvan, ikinci ligteki oyuncuların seçildiği kadroya, üçüncü ligden giren Hacettepe’li tek oyuncuydu. Bugün emeklerimin karşılığını, onları sahada oynuyorken görerek alıyorum. Bu da beni mutlu ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!