Gençlik liderleri sokak hayvanları için harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

Gençlik liderleri sokak hayvanları için harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2017 11:27

Gençlik liderleri sokak hayvanları için harekete geçti

Haberin Devamı

Mehmet AYDIN/MUŞ, (DHA)- MUŞ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi gençlik liderleri, kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına sakatat ve kuşlara da buğday bıraktı.
Bu yıl çok fazla kar yağması nedeniyle Muş Ovası ve dağlar tamamen kar örtüsü ile kaplandı. Hayvanların yiyecek bulma olasılığı zorlaştı. Harekete geçen Gençlik Merkezi Gençlik liderleri kasaplardan topladıkları et ve satın aldıkları, buğday, arpa gibi yemleri şehir merkezi ve kırsalın belirli yerlerine bıraktılar. Gençlik liderlerinden Rıdvan Taşdemir, düzenledikleri 'sokak hayvanlarını unutmuyoruz' projesi kapsamında kedi ve köpekler için kasaplardan sakatat, kuşlar için buğday. arpa ve fırınlardan bayat ekmek topladıklarını belirterek, "Toplanan bu yiyecekleri kış şartlarında aç kalan hayvanların karınlarını doyurmak için şehir merkezindeki belirli noktalara bıraktık. Amacımız yiyecek bulamayan hayvanlara yardımeli uzatmak ve farkındalık yaratmak" diye konuştu
Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş ise, "Liderlerimiz ve gönüllüler ile birlikte sokak hayvanlarının yaşadıkları bu zor günlerde onların yanında olmak istedik. Bu etkinliğimizi sık sık yapacağımz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!