Gençlik kazandı: 2-1

Güncelleme Tarihi:

Gençlik kazandı: 2-1
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2003 01:48

A Milli Takımımız yıldızlarından yoksun, 9 yeni oyuncuyla mücadele etti. İlerisi için umut verdi. Beasley'in golüne 2 dakika sonra Okan penaltıdan cevap verdi. Tuncay maçın skorunu tayin etti. Kamerun maçına kilitlendi.

Haberin Devamı

6. FİFA Konfederasyon Kupası'nda ABD'ye devirdik, Mini Dünya Kupası'na galibiyetle başladık: 2-1. İlk defa katıldığımız ve B Grubu'nda mücadele ettiğimiz bu turnuvada, Dünya Kupası'nda mücadele eden takımdan yalnızca 2 oyuncu yer aldı. 9 yeni futbolcumuz A Milli oldu. Gençlerin çalışkanlığı ve kazanma arzusu, ilerisi için ümit verdi. Şenol Güneş'in gençlik aşısı tuttu.

23. dakikada Alpay'a ceza alanı önünde yapılan faul atışını kullanan Ahmet Yıldırım'ın şutunda top yan direkten döndü.

36. dakikada Donovan'ın sol taraftan ceza alanı içine gönderdiği topa yükselen Beasley, topu arka direkte kafa ile ağlara gönderdi:1-0.

38. dakikada Tuncay ceza alanına girdiği anda, Hejduk ve Califf'inmüdahalesiyle kendini yerde buldu ve Uruguaylı hakem penaltı noktasını gösterdi. 39. dakikada penaltı atışını kullanan Okan Yılmaz, yerden bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı. 67. dakikada Ergün'e yapılan faulü yine aynı futbolcu kullandı. Buoyuncunun ceza alanına havalandırdığı topu Alpay arka direkte kafayla tamamladı. Ancak kaleci Howard, topu güçlükle iki hamlede kontrol edebildi.

70. dakikada Tuncay mükemmel bir gol attı. Volkan ile ver-kaç yapan Tuncay, ceza alanında buluştuğu topu kaleci Howard'dan da kurtardı ve çaprazdan yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 2-1

77. dakikada Mathis'in penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşta, Bülent Korkmaz topu kafayla çizgiden çıkardı.

7 OYUNCU İLK KEZ A MİLLİ

Haberin Devamı

Milli Takım'da Tuncay, Hüseyin, Necati, Selçuk, İbrahim, Murat ve Serkan, ABD ile oynanan maçta ilk kez A Takım'a çağırıldı. 84 kez milli olan Bülent, takımın en tecrübeli oyuncusu olurken, Bülent'i 79 kez milli olan Rüştü ve 77 kez forma giyen Alpay izliyor. A Milli Takımı'nın, kadrosunda 7 yeni oyuncuya yer vermesi, Fransız gazetelerinde ‘‘Dünya Kupası'nda 3. olan milli takım, genç futbolculara yer vererek, geleceğin kadrosunu oluşturmak istiyor’’ şeklinde yorumlandı.

TUNCAY SÖZÜNÜ TUTTU

Sakaryaspor formasını giydi. Beşiktaş ile oynanan Türkiye Kupası maçında yıldızı parladı. F.Bahçe'ye transfer oldu Tuncay Şanlı. Genç yaşı ve hırsı sayesinde kısa sürede A Milli Takım'a yükseldi. Teknik direktör Şenol Güneş, ona ilk defa dün ABD karşısında fırsat verdi. O da maçtan önce menajeri Erdinç Şehit'i telefonla arayarak, ‘‘Abi golüm var. Beni iyi seyret’’ dedi. Şanlı, 90 dakika boyunca sahanın en iyileri arasında yer aldı. Penaltı yaptırdı, takımımızın galibiyet golünü attı. Karşılaşmadan önce de menajerine verdiği sözü tuttu. Tuncay maçı izleyenler tarafından da tam not aldı.

Haberin Devamı

STAT: G.Guichard HAKEMLER: Jorge Larrionda (HH) Fernando Crasci (HH) Walter Rial (HH)

TÜRKİYE

Ömer (HH)

Fatih Sonkaya (HH)

Alpay (HH)

Bülent (HHH)

İbrahim (HH)

Ahmet (HH)

(Dk.42 Ergün HHH)

Gökdeniz (HHH)

Volkan (HHH)

Selçuk (HHH)

Tuncay (HHHH)

(Dk.82 İ. Toraman)

Okan (HH)

(Dk.90+2 Hüseyin)


ABD


Howard (HH)

Berhalter (H)

(Dk.80 Twellman )

Califf (HH)

Hejduk (HH)

Vanney (HH)

Armas (H)

Beasley (HH)

Convey (HH)

Lewis (H)

(Dk.73 Stevart H)

Donovan (HH)

Kirovski (H)

(Dk.60 Mathıs H)


GOLLER: Dk. 36 Beasley, Dk. 39 Okan (pen.),

Dk.70 Tuncay



SARI KARTLAR: Dk. 22 Berhalter, Dk. 39 Donovan, Dk. 42 Califf, Dk.55 Vanney, Dk.67 İbrahim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!