Gençlere güvendik

Güncelleme Tarihi:

Gençlere güvendik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 01:10

Jimmy Durmaz ve Zec’in takımdan ayrılışının ardından tam anlamıyla transfer yapamadıklarını belirten genç teknik adam, “Ancak Hacettepe’den gelen isimler önemli bir çıkış gerçekleştirdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, ligin ilk yarısını hedefledikleri puan seviyesinde tamamladıklarını belirtip, “Diğer takımlara nazaran daha mütevazi bir kadroyla iyi işlere imza attık. Gençlere güvendik onlar da bu güveni boşa çıkarmadı” diye konuştu.
Gençlerbirliği’nde kendisinden önce Mehmet Özdilek, Kemel Özdeş ve Mustafa Kaplan’ın görev aldığını hatırlatan Buz, şunları söyledi:
“Bana teklifi bizzat başkanımız İlhan Cavcav yaptı. 3 kez görüşme fırsatımız oldu. Kesinlikle, benimle çalışmak istediğini söyledi. Profilimin Gençlerbirliği’ne uyduğunu düşündüm. Başkanımız bana güvendi ve takımı teslim etti. Takımı aldığımızda 4 puandayken şuan da 22 puandayız. Sezon başında, bu takım için küme düşmenin en büyük adayı ifadelerini duyuyordum. Jimmy Durmaz ve Zec’in takımdan ayrılışından sonra tam anlamıyla transfer yapamadık. Hacettepe’den gelen önemli oyuncularımıza şans verdik. Berat, İrfancan, Çağrı, H.İbrahim, Ahmet Oğuz ve Artun gibi genç oyunculara güvendik. İyi mücadele edip, iyi sonuçlar aldık.”

Haberin Devamı

BİZ TEMELİ BİTİRMEDEN 10. KATA BAŞLIYORUZ

Milli takım için mevcut durumun irdelenmesi gerektiğini vurgulayan Buz, şöyle konuştu:
“Başakşehir, istatiksel anlamda Bayern Münih ile kıyaslanıyor. Biz böyle şeyleri seviyoruz. Kesinlikle küçümsemek için söylemiyorum, Başakşehir, Bundesliga’da, La Liga’da yer alsa kaçıncı olur ? Muhalif olmak kolaydır. Önemli olan çözüm üretmek. 1996’da Almanya Avrupa şampiyonu oldu. Fakat futbol, Almanları tatmin etmedi. 1998’de Dünya Kupasında Hırvatistan’a yenildiler. Almanya Federasyon’u (Bizde bir sıkıntı var neler yapabiliriz) düşüncesine girdi. 1999’da sponsor aracılığıyla Almanya’da 365 tane merkez kuruldu. Mahallelere kadar inildi ve çocuklara idman eğit
imleri verildi. Her şeyden önce eğitimcilerine yatırım yaptılar. Benim çıkış noktamda bu yatırımlar aracılığıyla oldu. Önce kaliteli antrenörlerle bu işe başlama kararı aldılar ve takımlara yatırım yaptılar. Türkiyede öncelikle alt yapı hocaları iyi olmak zorunda. Almanya alt yaş kategorisi projesini meyvesini ne zaman aldı ? 2014 Dünya Kupası’nda. Nasıl ezici bir güçle aldığını da gördük. Almanya’dan her sene önemli isimler vitrinde. Ülke olarak böyle bir proje yapalım meyvesini alırız. Biz maalesef sabırsızız. Bu yol inişli çıkışlı, her an her şey değişebilir. Biz temelimizi yapmadan 10. katı çıkmaya çalışıyoruz.”
“Bu sezonki passolig sistemi taraftar anlamında bizleri etkiledi. Genç bir takımız ve taraftara da ihtiyacımız var. Futbolcu bir sanatkardır. Futbolcu tribünlere bir şey sunuyor. Taraftar olarak sizler de eğlenmek istiyorsunuz. Futbolun estetiği, mücadelesi ve Shov kısmı var. Tiyatro’da 5 izleyici gelirse oyuncu havaya girer mi ? Giremez ! Taraftarın stadyumda olmasının tadı başkadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!